Жертвите на натравянето с фалшив алкохол в района на руския

...
Жертвите на натравянето с фалшив алкохол в района на руския
Коментари Харесай

Десетки руснаци се сбогуваха с живота след отравяне с фалшив алкохол

Жертвите на натравянето с подправен алкохол в региона на съветския град Оренбург се усилиха до 32, съобщи организация „ Интерфакс”, базирайки се на информация на пресслужбата на районното държавно управление.

На 7 октомври десетки руснаци са се отровили след консумация на метилов алкохол. Всички жертви са поданици на Оренбургска област. Полицията по случая води следствие. Има информация, че алкохолът-менте е бил изработен в град Орск. Жертвите са 32, до момента в който настанените в болница са 64.

Министър на опазването на здравето на района Оренбург Татяна Савинова означи, че при доста пациенти дозата метанол е няколко пъти по-висока от смъртоносната. Смъртоносният метилов алкохол на практика не се разграничава от етиловия алкохол. Образувано е наказателно дело, деветима души са арестувани като част от следствието.

Губернаторът Денис Паслер съобщи, че районните управляващи са почнали инспекции на дистрибуторите на алкохол. „ Преди да бъдат получени резултатите от инспекциите, всяка консумация на алкохол може да заплаши живота ви ", предизвести Паслер жителите на района. Домашно приготвените спиртни питиета и домашен артикули, съдържащи алкохол, са известни в целия някогашен Съветски съюз като евтина опция на общоприетите марки, само че също по този начин потреблението им води до огромен брой смъртни случаи, свързани с алкохола. Подобни произшествия са постоянно срещани в Руската федерация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР