Жертвите на нападението в Мали станаха пет. Неизвестни въоръжени нападатели,

...
Жертвите на нападението в Мали станаха пет. Неизвестни въоръжени нападатели,
Коментари Харесай

Жертвите на нападението в Мали станаха пет

Жертвите на нападението в Мали станаха пет. Неизвестни въоръжени нападатели, за които се допуска, че са джихадисти, убиха четирима цивилни и един малийски боен в известен измежду западните жители първокласен курорт покрай столицата на Мали – Бамако, съобщи Франс прес.

Дипломат номер на Европейски Съюз Федерика Могерини заяви през днешния ден, че измежду убитите има португалски жител и малийка, които са работили за Европейски Съюз в Мали, съобщи Франс прес.

Португалецът е бил част от задачата на Европейски Съюз за образование на малийски военни, а малийската гражданка е работила в делегацията на Европейски Съюз в Мали, разясни Могерини.

Сред жертвите има и хора с китайска и габонска народност. Един французин и един швед, които се водеха за изчезнали, бяха открити.

Петима обвинени, че имат нещо общо с нападението бяха задържани, съобщи Франс прес, като цитира малийския министър на сигурността Салиф Траоре.

Пред Радио Франс ентернасионал министърът сподели, че петима терористи са убити при интервенции, траяли през цялата нощ. " Това безспорно беше терористична офанзива ", съобщи Ройтерс.

До момента никой не е поел отговорност за нападението.

При предходни офанзиви против западни цели в Мали и региона на Западна Африка отговорност са поемали Ал Каида и други ислямистки групировки.

Френският президент Еманюел Макрон е разговарял с водача на Мали Ибрахим Бубакар Кейта след нападението и е заречен цялостна поддръжка от страна на Франция, споделиха през днешния ден от канцеларията на Макрон.

Френски войски и към 10 000 бойци от мироопазващите сили на Организация на обединените нации вземат участие в напъните за стабилизиране на Мали, някогашна френска колония, откакто през 2013 година

Франция се намеси, с цел да прогони джихадисти и съюзените с тях туарегски бунтовници, завзели година по-рано пустинната северна част на страната, напомня Ройтерс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР