Жертвите на ескалацията на насилието между израелските военни и членове

...
Жертвите на ескалацията на насилието между израелските военни и членове
Коментари Харесай

Жертвите на военния конфликт в Газа стигнаха 47

Жертвите на ескалацията на насилието сред израелските военни и членове на палестински групировки станаха към този момент 47 , откакто мъж умря от раните си, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на министерството на опазването на здравето в Газа.

Израелски военни самолети поразиха обекти в линията Газа, а палестинската формация " Ислямски джихад " изстреля над хиляда ракети по време на боевете, траяли три дни. Това бе най-голямата ескалация на напрежение там от 11-дневния спор сред израелските сили и палестинското придвижване „ Хамас “ през май предходната година.



От 47-те жертви на новото принуждение, 16 са деца, а 4 са дами, показва палестинското здравно министерство. В самите израелски въздушни удари са били убити към 30 души, измежду които членове на палестински групировки и двама висши командири на „ Ислямски джихад “. Израел сподели, че е взел на прицел един от тях, с цел да предотврати непосредствена офанзива. Останалите убити от палестинска страна са станали жертва на недобре ориентирани палестински ракети, паднали на палестинската територия.

В неделя бе оповестено преустановяване на огъня и това постави завършек на ескалацията, в която почина и един израелец, а различен беше съществено ранен.

Израел и управниците на линията Газа от придвижването „ Хамас “ водиха четири войни и няколко по-малки спора през последните 15 години, което коства доста на двумилионното население на палестинската територия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР