Жертвите на атентатите с Кабул се увеличиха до 21, а

...
Жертвите на атентатите с Кабул се увеличиха до 21, а
Коментари Харесай

Кабул: Терорист се взриви сред група журналисти

Жертвите на атентатите с Кабул се усилиха до 21, а 27 души са ранените при двойния терористичен акт тази заран.

Агенция Франс пред удостовери гибелта на един от своите фоторепортери. Той е умрял, до момента в който дружно с сътрудници се събирали, с цел да снимат първата детонация, избухнала малко по-рано. Към групата се включил терорист, който се показал за публицист и се самовзривил. Загиналият е Шах Марай, заяви Агенция Франс Прес.

Първата офанзива е осъществена покрай централата на афганистанското разузнаване от терорист-самоубиец с мотоциклет. Въпреки че в региона има доста офиси на разузнаването, първият гърмеж е бил детониран пред постройка, в която се преподавали уроци по британски, предава Българска телеграфна агенция.

Засега никой не е поел отговорност за нападенията.

Местният клон на ДАЕШ и талибаните правят постоянно набези в страната, те се ускориха изключително след отварянето на регистрационните центрове, които приготвят идните избори в Афганистан. Талибаните нормално атакуват държавни служби и силите за сигурност, а ДАЕШ нападна шиитското малцинство. И двете групи желаят да открият строго ислямско ръководство в Афганистан, а формалните управляващи управляват една към 30% от територията на страната.

Миналата седмица в Кабул бяха убити 60 души пред регистрационен център – доста от тях майки с деца. Силите за сигурност предизвестиха, че вълната от атентати ще нарасне преди парламентарните избори през октомври.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР