Жертвите и радиацията от експлозията на руски военен полигон на

...
Жертвите и радиацията от експлозията на руски военен полигон на
Коментари Харесай

САЩ: Край Северодвинск е избухнала ядрена ракета, потънала преди 10 месеца

Жертвите и радиацията от детонацията на съветски боен полигон на 8 август не са поради несполучлив опит на нова съветска крилата ракета с нуклеарен мотор. Петимата експерти на ”Росатом ” и двамата военни са починали при несполучлив опит да бъде вдигната от дъното на Двинския залив такава ракета, потънала при провален тест от края на октомври 2018 година
Това се твърди в две съвсем по едно и също време публикувани изявления на Радио " Свобода " и на американския ефирен канал CNBC. Рускоезичното издание на Радио " Свободна Европа " /Радио " Свобода " показва лично следствие по общодостъпни източници, до момента в който CNBC цитира отчет на американското разузнаване с едни и същи съществени изводи.

Преди седмица Радио " Свобода " разгласява част от роман на съветски боен, който споделя, че починалите и потърпевшите " са излезли на понтона и под него всичко се е взривило ". Силно потърпевша платформа се вижда на няколко фотоси и любителски видеозаписа от залива, а в този момент се обяснява, че сините контейнери върху двата понтона са за транспорт на нуклеарни боклуци с ниска радиоактивност и са заснемани край полигони за ракетни тествания. Понтоните се създават за потребностите на центъра в Саров, където от десетилетия е сърцето на руската и съветската нуклеарна оръжейна стратегия. Те служат и за снабдяване на съставни елементи от нуклеарни съоръжения, каквато се счита, че руснаците тестват за крилата ракета.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР