Жертви в Мариупол, битки около Киев, нови нова помощ от

...
Жертви в Мариупол, битки около Киев, нови нова помощ от
Коментари Харесай

 Жертви в Мариупол, битки около Киев, нова помощ от САЩ 


Жертви в Мариупол, борби към Киев, нови нова помощ от Съединени американски щати: Агенция БГНЕС визия резюме на по-важните събития към войната в Украйна.

– 5000 починали в Мариупол –

Високопоставен украински чиновник сподели, че минимум 5000 души са били убити в обсадения южен град Мариупол от началото на нашествието. На фона на продължаващия съветски обстрел никой не събира телата от улиците. Външното министерство дефинира филантропичната обстановка в града като “катастрофална”.

– Ожесточени борби към Киев –

Руските офанзиви край Киев прекъснаха електрозахранването на повече от 80 000 домове, настояват публични лица, наблягайки заплахата, пред която е изправена столицата. „ Врагът се пробва да пробие коридора към Киев и да блокира транспортните пътища “, сподели заместник-министърът на защитата на Украйна Ганна Маляр.

– Слух за отравяне –

Руският олигарх Роман Абрамович и украинските договарящи може да са били цел на хипотетично отравяне. Заподозрени – само че без никакви доказателства, са съветски “твърдолинейни”, които се стремят да саботират мирните договаряния, написа Wall Street Journal, цитирайки хора, осведомени с въпроса.

– Нови мирни договаряния –

Президентът на Украйна Владимир Зеленски сподели, че договарящите в Киев изследват настояването на Русия за украински неутралитет. Преди първите договаряния лице в лице сред Русия и Украйна, които би трябвало да стартират във вторник в Турция, Зеленски споделя: „ Тази точка от договарянията е разбираема за мен и се разисква, деликатно се изследва “.

– Доказателство за неразрешени оръжия –

Украйна има доказателства, че съветските сили са употребявали неразрешени касетъчни бомби в два южни района на страната, сподели основният прокурор Ирина Венедиктова

– Разруха за $565 милиарда –

Украинското държавно управление прави оценка икономическите вреди от съветската инвазия на близо 565 милиарда $. Министърът на стопанската система Юлия Свириденко споделя във Фейсбук, че оценката за 564, 9 милиарда $ (515, 8 милиарда евро) включва незабавни вреди плюс предстоящи загуби в комерсиалната и икономическата активност.

– Близо 7 милиарда $ помощ от Съединени американски щати –

Правителството на Съединени американски щати предлага спомагателни 6, 9 милиарда $ за помощ на Украйна. Предложението включва консумиране на близо 1 милиард $ за старания на Съединени американски щати „ за противопоставяне на съветското злонамерено въздействие и за посрещане на зараждащи потребности, свързани със сигурността, енергетиката, въпросите на киберсигурността, дезинформацията, макроикономическата стабилизация и устойчивостта на гражданското общество “, споделя Белият дом.

– Закриха водещ самостоятелен вестник в Русия –

Най-важният съветски самостоятелен вестник “Новая газета”, чийто основен редактор предходната година беше почетен с Нобелова премия за мир, прекратява издаването до края на войната в Украйна. Вестникът, който се обиди на съветските цензори поради репортажите си за войната, споделя, че е взел решението в полза и на двете страни.

– Украйна завладява село –

Украински бойци приключват прочистването на съветските войски от село Мала Роган в покрайнините на втория по величина град Харков, до момента в който силите на Киев подхващат контраатаки против съветската инвазия.

– “Неприятелски” положения –

Русия разгласи, че се готви да ограничи влизането в страната за жители на “неприятелски” страни, в това число страни-членки на членки на Европейски Съюз и Съединените щати, в отговор на западните наказания против страната.

– Heineken, Carlsberg напущат Русия –

Конкурентите в сектора – Heineken и Carlsberg се трансформират в последните западни компании, които се изтеглят от Русия поради нейната инвазия в Украйна, следвайки стъпките на Coca-Cola, McDonald’s и други мултинационални компании.

– Кадиров в Мариупол –

Чеченският водач Рамзан Кадиров дойде в Мариупол, с цел да вдигне морала на бойците, оповестяват съветски медии. /БГНЕС


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР