Жертви на терора в Ню Йорк са станали петима граждани

...
Жертви на терора в Ню Йорк са станали петима граждани
Коментари Харесай

Чужденци от Аржентина и Белгия сред жертвите в Ню Йорк

Жертви на терора в Ню Йорк са станали петима жители на Аржентина и един белгиец. Още един аржентинец се намира в тежко положение в болничното заведение. " Нашите откровени съболезнования във връзка кончината на Ернана Мендоса, Диего Ангелини, Алехандро Пагнуко, Ариел Ерлих и ернана Феручи ", — се споделя в изказване на министерството на външните работи на Аржентина. За гибелта на своя сънародник заяви и министърът на външните работи на Белгия Дидие Рейндерс.

Той прибавя, че още трима белгийци са получили пострадвания по време на офанзивата. Напомняме, че в Манхатън, 29-годишен нападател, мигрант от Узбекистан, опустоши с камиона си велосипедисти и пешеходци, като починалите са минимум осем души, а още 11 са получили пострадвания.

При огледа на камиона на терориста Сайфуло Саипов полицията е разкрила в кабината записка на арабски език. Както оповестява изданието New York Times, в нея написа за това, че пристигналият в Съединени американски щати от Узбекистан 29-годишен нападател, се е заклел във честност към терористичната формация " Ислямска страна ". Тод Старнс, водещ от тв канала Fox News, заяви на страницата си в Туитър, че водачът на камиона е крещял " Аллах Акбар, написа БЛИЦ.

Междувременно изданието Santa Monica Observer осведоми, че Сайфуло Саипов е дошъл в Съединените щати от Узбекистан като е спечелил зелена карта от лотарията. Програмата за разиграването на визи Diversity Immigrant Visa се осъществя от Държавния департамент на Съединени американски щати. Всяка година, 55 хиляди жители от страни с ниско равнище на миграция в Съединени американски щати, получават визи.
тагове терористичен акт Ню Йорк жертви чужденци  Чужденци от Аржентина и Белгия измежду жертвите в Ню Йорк

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР