Жертви и терзания не са необходими - изберете упражнения по

...
Жертви и терзания не са необходими - изберете упражнения по
Коментари Харесай

5 лесни начина да тренираме мозъка си, за да станем по-умни всеки ден

Жертви и терзания не са нужни - изберете извършения по ваш усет и практикувайте по-често. 

Научете нов непознат език

Лесно можете да спорите с тази точка, тъй като проучването на непознат език е мъчно начинание. Дори в родния език постоянно има непознати думи. Дигитализацията ни даде доста вълнуващи способи за учене – от другарство с чужденци до езикови игри и симулатори. Изучаването на езици носи огромни изгоди за мозъка: последователно забелязвате, че паметта ви е станала по-добра и видимо разширявате хоризонтите си, тъй като зад всеки език стои цяла просвета. И в случай че нямате задоволително мотивация, учете с другари.

Четете повече книги

Може би към този момент сте чували този съвет стотици пъти, само че не го подценявайте, в случай че изпитвате потребност от интелектуална храна. Четенето е един от най-лесните и приятни способи да получите качествена информация от най-хубавите мозъци в света. Аудиокнигите могат да бъдат чудесна опция на хартиените книги - за разлика от сърфирането в обществените медии, слушането на книги ще обогати мозъка ви. Скоро ще забележите, че сте станали по-добре осведомени с интересуващите ви области и сте обогатили речника си. Остава единствено да изберете книга по ваш усет.

Игрите като стимулатор на мозъка

Може би за множеството хора игрите са свързани с детството, само че електронните други възможности не на вятъра съществуват - игрите могат да бъдат освен развлечение, само че и превъзходен симулатор за мозъка. Те усъвършенстват паметта, разрешават ви да изпомпвате скоростта на реакцията и уменията си за решение на логичен проблеми. Няма значение какво ще изберете: обичаен шах в действителността или на огромния екран. Само не забравяйте за въздействието на компютърните технологии върху здравето, изключително върху зрението.

Решавайте кръстословици и редете пъзели

Кръстословици, судоку, пъзели - всички те са отличен избор за възстановяване на паметта. Намерете типа пъзел, който ви интересува, и се отдайте на малко развлечение. Редовното решение на проблеми е сравнимо с упражненията във фитнеса - резултатът ще бъде видим с течение на времето, тъй че най-хубавият принос за развиването на мозъка е редовността.

Не забравяйте за физическата интензивност

Научно потвърдено е, че физическата интензивност усъвършенства мисловните умения и психологичното здраве посредством увеличение на ендорфините. Хормонът на щастието понижава напрежението, има позитивен резултат върху настроението и общото положение на организма. Най-малкото, което можете да извършите, е да употребявате крачкомер. Най-вероятно не е належащо настрана устройство: функционалността за преброяване на стъпки е налична в множеството смарт телефони, смарт часовници и фитнес гривни. Физическата интензивност е един от най-хубавите способи да запазите мозъка си чевръст до дълбока напреднала възраст. 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР