Жертви и опустошения по пътя на урагана Ирма през Карибските

...
Жертви и опустошения по пътя на урагана Ирма през Карибските
Коментари Харесай

Жертви и опустошения по пътя на урагана "Ирма"

Жертви и разрушения по пътя на урагана " Ирма " през Карибските острови. Най-малко 7 души са починали на френските острови Сен Мартен и Сен Бартелеми, както и на дребния карибски остров Барбуда, който е съвсем напълно опустошен.

Там живеят към 1800 души. Министър-председателят прелетя с хеликоптер над острова. Летището е разрушено, а над 90% от постройките имат вреди. Около 30% от тях са изцяло срутени.

Скоростта напразно на островите е над 260 км/ч, а поривите са до 380 км/ч. Само за няколко часа са паднали превалявания колкото е нормата за три месеца.

Заради вятъра морското равнище се е повишило с 5 м, а вълните са достигали 12 м.

Стихията, която е от най-високата пета степен, се движи на северозапад и към този момент връхлетя Пуерто Рико. До два дни се чака да доближи американския щат Флорида.

" Ако решите да останете в Маями ще би трябвало да се оправяте сами, тъй като ние няма да сложим живота на нашите пожарникари и служители на реда на риск до момента в който бурята ни удря ", разяснява кметът на Маями Филип Ливайн. 

" Водата може да залее къщата ви. Помислете за вашето семейство. Ние може да построим къщата ви, само че не можем да ви върнем фамилията ", съобщи губернаторът на Флорида Рик Скот. 

Ураганът е с диаметър от 675 километра – погледнат от горе наподобява като страшилище. Флорида от край до край е 225 километра, което значи, че „ Ирма ” може да потопи и двете брегове на щата. Ето за какво хората се тормозят. Обявена е наложителна евакуация за хората в Маями.

Българи, които са на семинар в курорта Пунта Кана в Доминиканската република, се свързаха с NOVA. 11 наши сънародници се намират в хотел на брега на океана. Били са отведени в каменни постройки, където прозорците са запечатани. Запасили са ги с вода и суха храна.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР