Жертвата е блок №6, на който това му се случва

...
Жертвата е блок №6, на който това му се случва
Коментари Харесай

Блок в АЕЦ ”Козлодуй” аварира за трети път - жертвата пак е блок №6

Жертвата е блок №6, на който това му се случва за трети път през последните пет месеца. Със сигурност това се е случило през нощта. На уеб страницата на централата към този момент се появи публично известие за повода за изключването.
Чакаме формалното известие. А до момента в който чакаме да ни (дез)информират черпим информация от платформата за бистрота на обединяването на европейските Електроенергийни систематични оператори. Тя демонстрира, че до края на 5-ия час от сегашното денонощие двата блока са работили на цялостна мощ:

Следователно събитието се случило сред 6:00 и 7:30 часа, когато го забелязах.

Сравнително бързо централата заяви - вижте най-долу на фотографията изключва турбогенератор 10 на ЯЕБ №6 от сработване на електрическата отбрана.

За по-малко от 2 часа след изключването му блока беше включен още веднъж към енергийната система на страната и стартира последователно да покачва мощ: Остава да се надяваме, че бързата работа не е позор за майстора?

Не е изключено повода за повредата да са среднощни фотоси на новият музикален клип на атомните енергетици?

На 3-ти юли блок №6 беше изключен от прежата, а на 1-ви август отново на него му се наложи краткотрайно намаление на мощността. Това се случва на фона на исторически събития в живота на предприятието. Беше реализирано невиждано до в този момент високо натоварване на мощностите.

Паралелно с това, вследствие на нагли и незаконни спекулации на Българска (не)зависима енергийна борса централата натрупа невиждана облага, за всичките 45 години от своето битие.

Георги Котев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР