Жертвах абсолютно всичко, за да съм в НБА. Това заяви

...
Жертвах абсолютно всичко, за да съм в НБА. Това заяви
Коментари Харесай

Александър Везенков: Жертвах абсолютно всичко, за да съм в НБА

Жертвах безусловно всичко, с цел да съм в НБА. Това съобщи баскетболистът на Сакраменто Кингс Александър Везенков в изявление за bTV.

Той бе определен за " Най-полезен състезател на Евролигата " по-рано през годината с екипа на гръцкия Олимпиакос, а по-късно се трансформира в едвам втория българин, който играе в НБА след Георги Глушков, подписвайки тригодишен контракт на стойност 20 млн. $ с " кралете ".

" Важно е за хората в България, тъй като часовете са малко ранни. Добре се усещам, малко по малко привиквам с ситуацията, всичко е друго. Радостното е, че момчетата ме одобриха незабавно доста топло и с всеки минал ден се усещам все по-добре и по-добре. Трудно е. Това е друга игра. Всичко е ново, по-бързо. Трябва да се доказваш всеки минал ден. Да не мислиш какво е станало нощес и на предния мач, да се фокусираш незабавно върху идващия. За 14 дни ни чакат 8 мача. И двете - и физически, и ментално, би трябвало да си подготвен на 100%. Има доста шансове и би трябвало да си подготвен да ги вземеш. Да, за благополучие Сакраменто е дребен град, акомодацията е по-лесна. Да, почитателите са разнообразни, тук е шоу, почитателите желаят атракция на паркета ", сподели той.
Прочетете още
Везенков разкри, че в Сакраменто целият тим е фокусиран напълно върху това, което му следва като предизвикателство на паркета. " Не мога да кажа нещо съответно, само че това е едно тестване и преживяване, което доста състезатели биха желали да са на моето място, тъй че се любувам и се пробвам да оказвам помощ на тима. Носталгия няма - когато си привикнал да играеш по 32-33 минути и доста неща зависят от теб, е друго - тук се изискват други неща от мен и би трябвало да ги направя на 100%. Да, въпреки че примерно в Европа сме по-близко един с различен, може да отидем на вечеря, и тук го вършим, само че малко по-рядко и всеки си знае работата. Има момчета, с които си приказваме повече, само че тук е малко повече бизнес. Да изиграем идния си мач и след него да се насочим към идващия. Не че не мога да привикна - когато си привикнал да решаваш ти мачове, да преминеш в роля, в която играеш веднъж 20 минути, различен път въобще не записваш минути, е по-трудно, само че се привиква. Аз съм сигурен в себе си, би трябвало треньорът да разбере, че мога да оказа помощ на този тим ", сподели още Везенков.

" Знам, че българският баскетбол не е на най-високото равнище, само че се веселя, че хората ме поддържат, във Финикс видях българско знаме и се веселя, че баскетболът отново влезе в домовете на хората и се надявам да им харесва, да запалителен повече деца да влизат в залата. Няма елементарно в баскетбола - даже на 28 години може да си се потвърдил на едно равнище, само че би трябвало да започнеш още веднъж другаде. Няма значение какво постигаш като дребен, би трябвало непрестанно да се доказваш. Всеки желае да стане баскетболист незабавно, само че това не всеки път става. Търпение и да са подготвени на жертва ".

Българският национал призна, че е жертвал другари, семейство и Олимпиакос в името на това да играе в " Лигата на извънземните ". " Жертвах безусловно, с цел да съм в НБА - другари, семейство, тим, с който реализирах всичко. Мисля, че това беше вярното решение, колкото и мъчно да беше - би трябвало да пробваш и да видиш до каква степен могат да ти стигнат силите. За мен беше прелестна тази година без 3 секунди - тези 3 секунди, в които не успяхме да спечелим Евролигата, още ги мисля, само че считам, че играхме на извънредно високо равнище, станах МВП на Евролигата. Но най-много всички мои близки са здрави и са до мен, това не бих го заменил за нищо. Надявам се 2024 да бъде още по-добра за мен, само че най-важно е да има здраве, мир и шанс на всички. Това е още по-трудно от това, което вършим ние - Олимпиадата е на всеки четири години, има квалификации. Надявам се да си осъществен фантазиите и да забележим колкото се може повече български състезатели на Олимпиадата ", пожела за край играчът на Кингс на всички наши спортисти преди олимпийската 2024 година.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР