Жерард Пике произнесе емоционална реч секунди след последния си мач

...
Жерард Пике произнесе емоционална реч секунди след последния си мач
Коментари Харесай

Развълнуваният Пике: Понякога да обичаш означава да си тръгнеш

Жерард Пике произнесе прочувствена тирада секунди след последния си мач на “Камп Ноу ”. 35-годишният бранител реши да приключи кариерата си и през днешния ден се сбогува с почитателите на каталунския гранд при успеха с 2:0 над Алмерия. 

Пике взе микрофон и застана в центъра на терена, а очите му се насълзиха. 

“Първо желая да благодаря на всички. Благодаря на вас, на сътрудниците си, на треньорския щаб и на всеки един човек в клуба ”, съобщи славният деец. 

“В живота с напредването на годините осъзнаваш, че да обичаш от време на време значи да си тръгнеш. Не ми беше по никакъв начин елементарно да взема това решение след всичката тази обич, която получих в Барселона, само че настъпи време да се отдръпва. Убеден съм, че един ден още веднъж ще съм тук ”, разгласи Пике, а от трибуните се чуваха викания: “Президент! Президент! ” 

“Дядо ми ме е направил член на клуба в деня, в който съм се родил. Тук съм роден и тук ще умра. Ще се върна ”, сподели още трансформиралият се в легенда на Барса бранител. 

Малко по-късно Пике беше повлечен на ръце от съотборниците си, а по-късно взе със себе си пред една от вратите двамата си синове и стартира да си подава топката с тях.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР