Жерар Пике смята, че американската концепция за спорта е по-добра

...
Жерар Пике смята, че американската концепция за спорта е по-добра
Коментари Харесай

Пике: Американската концепция за спорта е по-добра от европейската

Жерар Пике счита, че американската идея за спорта е по-добра от европейската.

" За мен американската идея за спорт е доста по-добра от европейската. В НБА има 30 франчайза и всички те се движат в една и съща посока, тъй като имат идентични ползи.

В Испания да вземем за пример ползите бяха обединени посредством продажбата на взаимни телевизионни права. Но това не е правено от доста години. Имаше огромна бездна сред Барселона, Реал Мадрид, Атлетико Мадрид и всички останали.

Висшата лига се оправя с това малко по-добре, само че в действителност лишава малко огромните играчи. Последните получават същите пари като първите. Това оказва помощ на конкуренцията.

Те имат шест тима, които могат да се борят за купата. Такъв беше казусът в Испания през 90-те години, когато Депортиво или Валенсия можеха да завоюват. Ако битката е сред два тима, тогава продуктът става не толкоз прелъстителен, колкото в случай че повече тимове се борят за купата.

Друго преимущество на Съединени американски щати е таванът на заплатите. От известно време чакаме финансов феърплей в Европа, само че заради политически проблеми той не съществува. ", сподели бранителят.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР