Женският волейболен тим на ЦСКА записа втора победа в НВЛ-жени,

...
Женският волейболен тим на ЦСКА записа втора победа в НВЛ-жени,
Коментари Харесай

Волейболистките на ЦСКА измъкнаха дербито с Берое

Женският волейболен отбор на ЦСКА записа втора победа в НВЛ-жени, откакто измъкна и се наложи трагично като посетител над Берое (Стара Загора) с 3:2 (25:22, 25:22, 22:25, 23:25, 16:14) в дербито на междинния 3-и кръг, играно довечера в зала " Иван Вазов ".

Така " алените " са на четвърто място с 2 победи, 1 загуба и 4 точки, с колкото са и състезателките на Петър Дочев, които са пети само че след 1 победа и 2 загуби.

В първия гейм домакините от Берое започнаха мощно, след което девойките на Юлия Иванова съумяха да изравнят при 9:9. След това " зелено-белите " още веднъж влязоха в темп и поведоха. Това продължи за малко, след което играта продължи точка за точка. Волейболистките на ЦСКА набраха инерция и излязоха напред, спечевайки гейма при 25:22. Старозагорки поведоха през цялото време на втората част, като поддържаха темпото през множеството време. След 17:12, обаче, " алените " се активизираха и направиха серия от 11 точки, обръщайки резултата в своя изгода. Момичетата на Петър Дочев понижиха изоставането си, само че не съумяха да се преборят и ЦСКА поведе с 2:0 след ново 25:22.

Началото на третия гейм беше равностойно, след което от ЦСКА взеха превес. Лидерството се замени, беройки поеха самодейността, като останаха постоянни съвсем до края на гейма. Армейките освен съумяха да понижат дистанцията, а и да изравнят след офанзиви на Дарина Куманова и Ивета Станчулова. Последва догонване, като играта бе на амплитуди, само че в последна сметка " зелено-белите " съумя да понижат пасива си на 1:2 гейма след следващо 25:22. Двата тима бяха равностойни при започване на четвъртата част, само че след това " алените " поведоха. Старозагорки изравниха, след което излязоха напред. Ролите се размениха още няколко пъти, от двете страни на мрежата играта ставаше все по-напрегната и по-напрегната. Домакините от Берое, обаче, демонстрираха мощна воля и дух и вкараха срещата в тайбрек след 25:23.

Играта бе много оспорвана и в решителния пети гейм. До размяната на полетата тимовете бяха равностойни, след което Берое се откъсна и излязе напред. " Червените " съумяха да догонят домакините и още веднъж да вкарат конспирация. Борбата продължи до края и девойките на Юлия Иванова изковаха крайната победа след мъчно 16:14 и 3:2 гейма.

Най-полезна за ЦСКА бе Ивета Станчулова с 23 точки (2 блока, 2 аса, 30% успеваемост в офанзива и 57% положително посрещане), а 19 точки за успеха добави Дарина Куманова ( 6 аса! , 33% успеваемост в офанзива и 28% положително посрещане). За старозагорки най-резултатна бе Ваня Върбанова също с 23 точки (43% успеваемост в офанзива и 21% положително посрещане), а Радостина Маринова осъществя още 21 точки ( 6 блока! , 2 аса и 27% успеваемост в атака), само че и това не оказа помощ за триумфа.

По информация на BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР