Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) попадна в група

...
Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) попадна в група
Коментари Харесай

Марица с отбори от Турция, Полша и Румъния в Шампионската лига

Женският волейболен първенец на България Марица (Пловдив) попадна в група Е в групите на Шампионската лига. Маричанки за шести следващ път са в групите на най-хубавия европейски клубен шампионат. Маричанки ще играят против остарели познайници – полският Азоти Хемик (Полша) и турския Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул), с който игра през 2017-а година в квалификациите на Шампионска лига. Марица срещна полякините през сезон 2017-2018 при първото си влизане в групите на шампионата. Четвъртият тим в групата е румънският ЦСМ Търговище (Румъния). Маричанки бяха представяни на жребия в белгийската столица Брюксел от мениджъра Борис Халачев.
Група А
Антонио Караро Имоко (Конеляно, Италия)
Девелопрес СкайРес (Жешув, Полша)
АСПТТ Мюлуз (Мюлуз, Франция)
Квалификант
Група В
Веро Волей (Монца, Италия)
Волеро Льо Кане  (Франция)
Волей Алба Блаж (Румъния)
Семеен кодекс Прометей Днипро, Украйна
Група С
ВакъфБанк (Истанбул, Турция)
Игор Горгондзола (Новара, Италия)
Постдам (Германия)
Квалификант
Група D
Фенербахче Опет (Истанбул, Турция)
ЛКС Комерскон (Лодз)
Алианц МТФ (Щутгарт, Германия)
Квалификант
Група E
Азоти Хемик (Полице, Полша)
КСМ Търговище (Румъния)
Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул, Турция)
Марица (Пловдив, България)
Старши треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов и мениджърът Борис Халачев дадоха своя коментар в ефира на Макс Спорт 1 за жребия в групите на Шампионската лига.
„ Най-важното е пътят за нашите състезателки. Те би трябвало да израснат, с цел да могат, когато дойдат мачовете от Шампионска лига, да покажат равнище. Волейболистките ни имат капацитет и ще се постараем да го развием оптимално и да покажем едно положително лице. Водим договаряния да се подсилим с още една състезателка. Надявам се напълно скоро всичко да се посочи и с това ще затворим селекцията. Надявам се и тази година да съм най-младият треньор с най-младия състав в Шампионска лига. Всеки мач в Шампионска лига за нашите девойки ще е извънредно положителен. Те ще се изправят против най-хубавите тимове и състезателки “, съобщи Борислав Крачанов.
„ Сериозна група ни се падна, около такива мачовете младите ни състезателки ще се развиват от ден на ден. Всичко зависи от нашето моментно положение, моментното положение и на другите тимове. Очаква ни един дълъг развой на работа, тъй като първите мачове от групата са при започване на декември. Надявам се да успеем да се подготвим по най-хубавия метод и до покажем в действителност положително равнище против тези тимове и да затвърдим позициите си в Европа “, сподели още треньорът на Марица след жребия.
„ Няма лесни мачове и лесни тимове, само че като виждам останалите групи мисля, че нашата е най-приемливата. Тепърва ще приказваме със спортно-техническия щаб и президента на клуба и ще създадем проекти по какъв начин да се представим по най-хубавия метод в Шампионска лига. Фаворит в групата все още е тимът на Еджзаджъбашъ “, съобщи мениджърът на клуба Борис Халачев, който участва на жребия в Брюксел.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР