Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) гостува на Берое

...
Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) гостува на Берое
Коментари Харесай

Марица загрява за Шампионска лига с мач срещу Берое

Женският волейболен първенец на България Марица (Пловдив) гостува на Берое (Стара Загора) в среща от петия кръг в Националната волейболна лига. Двубоят ще се организира през днешния ден, от 16:00 б.в. в зала Иван Вазов в Стара Загора.

Мачът е генерална подготовка за шампионките преди първия дуел от груповата фаза на Шампионската лига – посещение на френския първенец РК Кан (Кан) във вторник (19 ноември), от 21:30 б.в.

Любопитно е, че тази среща ще се изиграе по-малко от 48 часа преди последния мач на маричанки. Жълто-сините победиха в сряда Славия (София) с 3:0 (25:14, 25:10, 25:12) като посетител в отсрочена среща от третия кръг в НВЛ.

Мачът с Берое ще бъде предаван онлайн по малкия екран и това наложи той да бъде преместен по-рано. По стратегия срещата трябваше да се играе от 18:00 б.в.

В последния си мач в шампионата Берое победи като посетител Раковски (Димитровград) с 3:0 (25:21, 25:23, 25:16).

През предишния сезон Жълто-сините се срещнаха три пъти с Берое и записаха три триумфа. Старозагорския тим обаче стана един от двата тима, които съумяха да завлечен гейм на шампионките. Марица и Берое играха и във финала за Купа България, където маричанки надиграха изрично с 3:0 отбора от Стара Загора в зала Колодрума и завоюваха петия си трофей в шампионата за повторно в родния Пловдив.

Съдии на дуела ще са Елин Карабашев и Велислав Станимиров.
Национална волейболна лига 2020 – стратегия, резултати, класиране
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР