Женският тенис получава по-малко медийно внимание в сравнение с мъжкия,

...
Женският тенис получава по-малко медийно внимание в сравнение с мъжкия,
Коментари Харесай

Женският тенис получава по-малко внимание и в различна посока

Женският тенис получава по-малко медийно внимание спрямо мъжкия, а обсъжданите тематики в него не са съсредоточени върху протичащото се на корта. Това е открило изследване на интернационалната федерация по тенис (ITF) по отношение на половото тъждество при отразяването на спорта.

Според резултатите от проучването два пъти по-вероятно е в наличието на даден материал да бъде упомената възрастта на състезателките при дамите, в сравнение с тези при мъжете. Също по този начин два пъти по-често се проучва здравословното положение на тенисистките, в сравнение с тенисистите.

Дискусиите по отношение на мъжката игра нормално са фокусирани върху борбите на корта и историята на тениса, до момента в който при дамите изобилстват странични елементи като фамилно състояние и други лични детайлности, сочи още изследването. Изследвани са журналистически материали на британски, френски и испански език от 2019 и 2020 година, както и на китайски от 2019 година

Отсято е наличие, в което се загатват играчи от Топ 100, като извадката е формирана от 25 000 онлайн изявления. Изследвани са също резултатите от търсачката на " Google " и е открито, че при търсене на " топ 50 тенис играчи " дами се появяват единствено в шест от 50 показани резултата.

Time to make big changes...
— ITF (@ITFTennis)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР