Женският отбор на Марица (Пловдив) получи Купата на победата за

...
Женският отбор на Марица (Пловдив) получи Купата на победата за
Коментари Харесай

С 14 гласа от 20 подадени Марица взе Купата на победата

Женският тим на Марица (Пловдив) получи Купата на успеха за Отбор на месец декември в обичайна анкета на Пресклуб България. Носителките на Купа България получиха 14 от 20-те подадени от медиите гласове против шест гласа за футболния ЦСКА-София (София). Преди да отлети за Полша, където в сряда гостува на Хемик (Полице) за следващия си мач от Шампионската лига, целият тим на Марица участва на награждаването в пресклуба в София, където наградата им бе връчен от маркетинговия управител на BURNiT / SUNSYSTEM Иван Кутуев пред голям брой представители на медиите.

Ето какво споделиха старши-треньорът Иван Петков и капитанката Радосвета Тенева по време на последвалата конференция:

#Maritza #volleyball awarded as Bulgaria's Team of December:https://t.co/jRFcvdnS4s pic.twitter.com/KKGyO3VZdG
— Maritza Plovdiv VC (@volleymaritza) January 22, 2018
Иван Петков: “Поласкани сме да бъдем за трети път спечелили в тази влиятелна анкета, за което основните настоящи лица са тук, пред вас. Доста прелестно за всички нас е, че този път сме в цялостен състав при приемането на премията. За нас е чест, за нас е и отговорност да бъдем Отбор на месеца и да пазиме позициите, които имаме. Победата над Хемик (Полице) несъмнено не е невъзможна. Ние отиваме в Полша за триумф в мача тази сряда. За мачове от Шампионската лига от специфична мотивация няма потребност. Настройката и адреналитът за състезателките са по-различни. Имаме много информация за съперника и се опитваме да се подготвим по най-хубавия метод за него. Надяваме се с времето да натрупаме опит в Шампионската лига, който да ни разреши да се оправяме със специфичния прочувствен заряд и напрежението, които тези мачове носят. Надявам се, че като посетители ще играем по-освободено. Що се отнася до новото ни попълнение Шайна Джоусеф, малко по малко тя стартира да привиква с нас, а и ние – с нея. Когато влезе нов играч в тима, в действителност има един интервал на акомодация. Шай е младо момиче, има качества, бързо се приспособява и занапред ще прави име във волейбола. Радваме се, че тя е част от нашия колектив. Мисля, че нейното наличие е положително за тима.”

Радосвета Тенева: “Благодаря, че ни удостоихте с тази премия, освен това за втори следващ път. Надяваме се да ви даваме от ден на ден мотиви и да стане традиция да печелим тази премия. Останаха ни отрицателни страсти от мача с Визура (Рума). Изпуснахме огромен късмет против реализуем тим, само че, за жалост, не можем да се върнем обратно, тъй че продължаваме напред. Направили сме своята равносметка и упражняваме за идващите значими мачове.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР