Женският оргазъм е вълнуваща тема, тъй като за разлика от

...
Женският оргазъм е вълнуваща тема, тъй като за разлика от
Коментари Харесай

Неудобните въпроси за оргазма и техните отговори

Женският оргазъм е вълнуваща тематика, защото за разлика от мъжкия оргазъм, е по-труден за постигане и не дребна част от дамите не съумяват да стигнат до кулминационна точка и задоволство. Това прави тематиката забавна и заслужава да бъде разисквана и да се дадат отговорите на на най-често задаваните въпроси. Вижте някои от тях:
Как да знам, че изпитвам оргазъм?
Повечето дами биха ви дали отговор, че това е нещо, което „ просто се схваща “. Но не всеки път е толкоз елементарно и може да се появят подозрения. Според сексолога Джес О'Райли, представена от Glamour, огромна част от дамите имат упования, подбудени от гледане на порнофилми, че оргазмът постоянно е супер сетивен и натоварен. Но съгласно сексолога не всички оргазми са по този начин разтърсващи и по тази причина не може да има такива упования. О'Райли разказва оргазмите по този начин: „ Оргазмът съставлява струпване на напрежение, което доближава пик и е последвано от чувство за облекчение и възприятие на наслаждение. Вашето дишане и сърдечен темп най-вероятно ще се ускорят, приближавайки оргазма и ще усетите туптене в зоната на гениталиите и ненадейно удовлетворяващо облекчение на напрежението. “
Мога да изпитам оргазъм само сама. Как да изпитам оргазъм и с сътрудник?
За доста дами е доста по-лесно да стигнат до оргазъм, когато са сами и мастурбират, в сравнение с при секс с сътрудник. Това е по този начин, тъй като съгласно О'Райли, когато сме уединено със себе си, сме фокусирани само върху личното си наслаждение и облекчаване, можем да се допираме където и колкото си желаяме, както на нас ни харесва. Докато с цел да достигнем до оргазъм с колегата ни е належащо повече време, процедура, пояснения какво ни харесва и т. н. За да си помогнете в сходна обстановка, започнете от въпроса какво ви оказва помощ да свършите при мастурбация. Помислете върху това какво друго нещо прави сътрудникът ви, вместо това, което би ви помогнало да стигнете до кулминационна точка. Например, това може да е стимулация на клитора, която вие прилагате при мастурбация, само че ви е неловко да споделите с колегата си. Но в случай че желаете да изпитате това необикновено наслаждение и с него, започнете да споделяте за тези неща, които ви оказват помощ да стигнете до оргазъм. Другият основен миг е да се фокусирате върху вашето наслаждение, а не толкоз върху това вие да доставите наслаждение. Това ви разсейва и отдалечава от оргазма, написа Bulnews.bg.
Как да спра да мисля, с цел да мога да стигна до оргазъм?
При доста дами казусът, който им пречи да стигнат до кулминационна точка при секс, е прекомерното мислене. Мисли за колегата – по какъв начин се усеща, дали му харесва, по какъв начин изглеждате гола и т. н., мисли за работа или домакинство, деца, родители – целият този поток от мисли не ви оказва помощ. Много постоянно сексолозите споделят, че дамите, които имат усложнения да изпитат оргазъм, страдат точно от това – разсейват се с други мисли, вместо да се концентрират върху удоволствието. Имайте поради, че това е напълно естествено и обикновено. За да го премахнете обаче като затруднение на пътя си, авансово се настройте на еротична вълна и по време на любовната игра насочете вниманието си към удоволствието и желанието да свършите дружно с колегата си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР