Женският ни отбор се класира на шесто място на сабя

...
Женският ни отбор се класира на шесто място на сабя
Коментари Харесай

Сабльорките ни станаха шести в Европа в отборното

Женският ни тим се класира на шесто място на сабя в отборната конкуренция от Европейското състезание по фехтовка в Пловдив.

Момичетата, ръководени от Ивайло Воденов, се показаха доста добре и демонстрираха забележителни умения. В първата среща за влизане в осмицата Симона Недялкова, Йоана Илиева, Елица Станимирова и Емма Нейкова победиха Украйна с 45:43. В идващия кръг отборът ни загуби от Русия (28:45), която в края на вчерашния ден завоюва европейската купа. След това българките се постановиха над мощния тим на Унгария, в който играе международната шампионка до 20 години.

“Жребият ни беше тежък и по тази причина останахме шести, - сподели треньорът на националните ни тимове Ивайло Воденов. - Ако във втория кръг се бяхме паднали не против Русия, а против някой различен отбор, щяхме влезем в четворката. Въпреки това сме удовлетворени от представянето на девойките по време на цялото състезание.”

Отлично усещане направи 14-годишната Емма Нейкова, който игра мощно против съпернички с доста повече опит.

Следващата изява на фехтовачите ни е на европейското състезание от 17 до 22 юни в Дюселдорф, Германия.

На сабя младежи първото място извоюва отборът на Румъния, следван от Германия и Италия, а българският тим в състав Иван Мандов, Георги Георгиев и Димитър Райкин приключи на десето място.

На рапира девойки шампионки станаха състезателките на Русия, а след тях се подредиха Франция и Полша. Българският отбор в състав Мария Джамбазка, Калина Стойкова, Сара Младенова и Александра Тодорова се класира на девето място.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР