Женският ни национален отбор загуби от олимпийския шампион Китай с

...
Женският ни национален отбор загуби от олимпийския шампион Китай с
Коментари Харесай

Китай приземи волейболистките ни

 Волейболистките ни нокаутираха международните шампионки от Сърбия
Женският ни народен тим загуби от олимпийския първенец Китай с 0:3 (18:25, 19:25, 16:25) във втората си среща от група 18, на шампионата в Нинбо, от последната пета седмица във Волейболната лига на нациите. Така националките ни, водени от Иван Петков означиха дванадесета загуба, като с две победи заемат предпоследното 15-о място във краткотрайното общо класиране. След триумфа Китай оглави таблицата в Лигата с 11 победи, 3 загуби и 32 точки.

След като победиха с 3:0 първия тим на Германия без звездата си Тън Жу, китайците върнаха и най-класната си състезателка за мача с България и реализираха чиста победа. Азиатките ще се борят за медали във финалите през този сезон, като са домакини на финалната конкуренция.

Звездата Тън Жу стана и най-резултатна в мача с 15 точки (2 блока, 2 аса и 50% успеваемост в атака). Синюе Юан и и Минюан Ху прибавиха по 10 точки за триумфа. С максимален актив за българския отбор бе Силвана Чаушева с 13 точки (1 блок, 1 ас и 41% успеваемост в атака). Нася Димитрова приключи с 9 точки, а Мирослава Паскова записа 8 точки в актива си.

Утре (20 юни), в последните си мачове от шампионата и от Лигата, " лъвиците " ще играят против Германия, която през днешния ден надигра Сърбия с 3:1 гейма, а Китай ще спори с младия състав на Западните ни съседи. Двубоите са от 11,00 и 14,30 часа българско време
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР