Женският национален отбор по волейбол на България бе съвсем близо

...
Женският национален отбор по волейбол на България бе съвсем близо
Коментари Харесай

Страхотна битка за волейболистките завърши с поражение

Женският народен тим по волейбол на България бе напълно покрай реализирането на огромна изненада в група С от олимпийските квалификации за Токио 2020, само че в последна сметка не съумя да повали класния отбор на Съединени американски щати в Шрийвпорт. Момичетата на Иван Петков отстъпиха на американките след петгеймова борба с 2:3 (25:21, 21:25, 25:21, 20:25, 10:15) във втория си мач на шампионата, пред близо 3000 фенове в зала "Сенчъри Линк Сентър ".

Родните представителки играха доста сърцато, демонстрираха страховит дух и се показаха като същински бойци в този мач.

Нашите стартираха чудесно, като изненадаха противника и постановиха волята си в първия гейм. Домакините се съвзеха и на собствен ред взеха втората част, като настъпи тъждество 1:1. „ Лъвиците “ демонстрираха увереност и продължиха със страхотните си изяви, като завоюваха третата част и поведоха с 2:1 гейма. Американките обаче демонстрираха класата си, като не разрешиха повече изненади. Те се върнаха в играта с победа в четвъртата част, а мачът влезе в тайбрек. В него националките ни се бориха, като поддържаха равенството до 9:9. След това обаче домакините постановиха волята си и надвиха с 15:10, като се поздравиха с крайната победа.

Така българските "лъвици " са на второ място във краткотрайното класиране в групата с 1 победа, 1 загуба и 4 точки. Тимът на Съединени американски щати излезе отпред с 2 победи от 2 мача и 5 точки, с което дават сериозна поръчка за продобиване на групата и квота за Олимпиадата. Само спечелилият в шампионата ще се класира непосредствено за Олимпиадата пред 2020 година.

Най-резултатна за българския отбор беше капитанът на националките Елица Василева с 24 точки (2 блока и 43% успеваемост в атака). Мирослава Паскова добави още 21 точки (1 ас и 53% успеваемост в атака), Гергана Димитрова приключи с 14 точки.

За американките Джордън Ларсън осъществя 23 точки (3 блока, 2 аса и 49% успеваемост в атака) за успеха. Джордън Томпсън приключи с 19 точки (1 блок и 38% успеваемост в атака).

В последна среща от шампионата волейболистките на България излизат против Казахстан. Мачът е на 5 август от 00:00 ч. Преди това, на 4 август, от 21:00 часа американките ще играят с Аржентина.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР