Женският национален отбор постигна една от най-сладките и драматични победи

...
Женският национален отбор постигна една от най-сладките и драматични победи
Коментари Харесай

България обърна Тайланд в спиращ дъха 5-геймов трилър

Женският народен тим реализира една от най-сладките и трагични победи във втората фаза на Световното състезание по волейбол в Япония! " Лъвиците “ надиграха в героичен 5-геймов трилър мощния отбор на Тайланд с 3-2 (25-18, 22-25, 18-25, 25-22, 19-17) гейма.

Сблъсъкът сред двата тима от Група F се трансформира в същинско представление за феновете в Осака и продължи тъкмо 2 часа и 6 минути! Селекцията на Иван Петков губеше с 1-2 гейма, само че съумя да изравни след 25-22 в четвъртата част. Именно спиращият дъха тайбрек се трансформира в кулминационната точка на този волейболен театър.

Нашите девойки взеха ранен задатък от 2 точки (8-6), който ловко съумяха да задържат, само че азиатките на собствен ред стигнаха до тъждество, а по-късно имаха и точка за продобиване на мача. Трудната обстановка по никакъв метод не тормози " Лъвиците “, които обърнаха развоя на инфарктния пети гейм и след 19-17 в своя изгода справедливо се поздравиха с третата си победа на шампионата!

Нася Димитрова  от Марица (Пловдив) стана най-резултатна за триумфа с невероятните 28 точки, от които 5 блокади! Гергана Димитрова още веднъж изигра доста мощен мач и приключи с 20 точки, Мирослава Паскова добави 19, Христина Русева осъществя 9, а Лора Китипова и Мария Каракашева способстваха с по 6. За Тайланд Онума Ситирак означи 24.

Така България се изравни по победи точно с Тайланд, само че остава на 7-ото място с 3 точки по-малко от азиатките. В четвъртък, 11 октомври, е последният дуел на състава против Азербайджан. Началото е в 4:40 ч. българско време.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР