Женският национален отбор по волейбол започна с гръмка победа участието

...
Женският национален отбор по волейбол започна с гръмка победа участието
Коментари Харесай

„Лъвиците“ схрускаха Австралия с 3:0

Женският народен тим по волейбол стартира с гръмка победа присъединяване си на междуконтиненталния „ Чалъндж “ шампионат в перуанската столица Лима. Българките, които преди седмица сграбчиха купата в Златната европейска лига, разрушиха с 3:0 (11, 16, 15) Австралия в първия мач от група „ В “.

Първият гейм бе безпроблемен за „ лъвиците “, само че във втория австралийките се държаха до 13:15 преди мощна серия на отбора на Иван Петков да докара до 2:0. В третата част българките не позволиха изненади и бързо затвориха мача.

„ Много сме удовлетворени от успеха и от метода, по който играхме в този мач – съобщи капитанката Христина Русева. – Горда с тима, мисля, че всички показахме в действителност добър волейбол. За първи път играхме против Австралия и беше малко изненадващо, тъй като сме привикнали повече с европейския жанр на игра. Но за наслада, сервисът и офанзивата ни бяха на положително равнище. Що се отнася до идната ни среща, Пуерто Рико е добър тим и в този момент ще стартираме да мислим за тях. Дойдохме тук, с цел да спечелим шампионата и се надявам, че ще успеем. “

Тя бе най-резултатна с 13 точки, а Гергана Димитрова и Мария Каракашева прибавиха по 9 т. За Австралия Ребека Рийв се регистрира със 7 т.

„ Бяхме доста нервни – призна австралийската треньорка Шанън Уинзър. – България е огромен тим, който играе бързо и е доста мощен на обсада. “

Вторият мач на „ лъвиците “ с Пуерто Рико е тази нощ от 1,00 часа българско време.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР