Женският национален отбор по волейбол спечели и третата си среща

Женският национален отбор по волейбол спечели и третата си среща ...

Волейболистките спечелиха и третия си мач в Златната европейска лига.Женският национален отбор по волейбол спечели и третата си среща в Златната европейска лига. След успехите над Португалия и Украйна, този път момичетата на Иван Петков се справиха с Азербайджан с 3:1 (17:25, 25:17, 25:14, 25:21) в столичната зала "Христо Ботев".

Малко над 600 зрители станаха свидетели на третата победа на България. В първият гейм българките бяха колебливи и допуснаха лек спад в играта си, което доведе и до пасива в резултата. След това момичетата на Иван Петков се стабилизираха и основно след добри игри на Гергана Димитрова и Христина Русева, се върнаха в мача.

Оспорван беше четвъртият гейм, в който волейболистките от Азербайджан успяха да дръпнат с няколко точки, което доведе и до нервност в българския тим. Заради бурна реакция капитанът Русева получи и жълт картон. Въпреки това с 25:21 българките взеха мача.

С три победи България има девет точки и оглавява класирането в групата, докато Азербайджан е на второ място с шест.

"Целта ни беше да вземем три победи, но сега отиваме в Азербаджайн и там ще бъде тежко, защото за тях това е последен шанс. Може би 50% си гарантирахме първото място, а това е важно, защото искаме да играем във Финалната четворка", каза капитанът Христина Русева.

Гергана Димитрова завърши с 21 точки.
© cev.lu

Гергана Димитрова завърши с 21 точки.

Най-резултатна в българския отбор беше Гергана Димитрова, която реализира 21 точки. Русева се отчете с 13, като осем от тях бяха от блокада. С 19 завърши Силвана Чаушева, а по девет добавиха Нася Димитрова и Мария Каракашева.

"Започнахме малко разколебано в началото, защото това беше най-силният ни съперник, но се видя, че ние сме по-добри. Стартът ни е много добър, да не кажа отличен. Надявам се да направим още три победи", каза Гергана Димитрова.

Според нея националният отбор е на прав път, като се сработва отлично на волейболното игрище.

Следващият мач на отбора е на 30 май – гостуване на Азербайджан в Баку.

Източник: dnevnik.bg