Женският национален отбор по волейбол спечели и третата си среща

...
Женският национален отбор по волейбол спечели и третата си среща
Коментари Харесай

Волейболистките спечелиха и третия си мач в Златната европейска лига

Женският народен тим по волейбол завоюва и третата си среща в Златната европейска лига. След триумфите над Португалия и Украйна, този път девойките на Иван Петков се оправиха с Азербайджан с 3:1 (17:25, 25:17, 25:14, 25:21) в столичната зала " Христо Ботев ".

Малко над 600 фенове станаха очевидци на третата победа на България. В първият гейм българките бяха неуверени и позволиха лек спад в играта си, което докара и до пасива в резултата. След това девойките на Иван Петков се стабилизираха и главно след положителни игри на Гергана Димитрова и Христина Русева, се върнаха в мача.

Оспорван беше четвъртият гейм, в който волейболистките от Азербайджан съумяха да пернат с няколко точки, което докара и до раздразнителност в българския отбор. Заради бурна реакция капитанът Русева получи и жълт картон. Въпреки това с 25:21 българките взеха мача.

С три победи България има девет точки и оглавява класирането в групата, до момента в който Азербайджан е на второ място с шест.

" Целта ни беше да вземем три победи, само че в този момент отиваме в Азербаджайн и там ще бъде тежко, тъй като за тях това е финален късмет. Може би 50% си гарантирахме първото място, а това е значимо, тъй като желаеме да играем във Финалната четворка ", сподели капитанът Христина Русева.

 Гергана Димитрова приключи с 21 точки.
© cev.lu

Гергана Димитрова приключи с 21 точки.

Най-резултатна в българския тим беше Гергана Димитрова, която осъществя 21 точки. Русева се регистрира с 13, като осем от тях бяха от обсада. С 19 приключи Силвана Чаушева, а по девет прибавиха Нася Димитрова и Мария Каракашева.

" Започнахме малко разколебано първоначално, тъй като това беше най-силният ни противник, само че се видя, че ние сме по-добри. Стартът ни е доста добър, да не кажа отличен. Надявам се да създадем още три победи ", сподели Гергана Димитрова.

Според нея националният тим е на прав път, като се сработва чудесно на волейболното игрище.

Следващият мач на тима е на 30 май – посещение на Азербайджан в Баку.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР