Женският национален отбор по волейбол се класира за финала на

...
Женският национален отбор по волейбол се класира за финала на
Коментари Харесай

Волейболистките ни ще играят на финал на Чалънджър Къп

 Волейболистките ни се класираха за топ 4 на Златната европейска лига  Стана явен жребият на волейболистките ни за международното
Женският народен тим по волейбол се класира за финала на Чалънджър Къп, който дава квота за присъединяване в Лигата на нациите. Състезателките на селекционера Иван Петков записаха безапелационен триумф над домакина Перу с 3:0 (25:21, 25:22, 25:16).

Двубоят стартира равностойно, след което " лъвиците " се откъснаха от съперника с добра преднина. След средата на гейма обаче латиноамериканките се приближиха и даже изравниха.

Волейболистките ни се активизираха и заиграха по-стабилно, като се оформи нова разлика. Перуанките още веднъж се пробваха да създадат пробив, само че не се получи и българките поведоха в резултата с 1:0 гейма.

Домакините дадоха отговор със мощно начало на втората част, само че девойките на Иван Петков не се стреснаха. Те даже натрупаха преднина, която не пропиляха до края на мача, макар че перуанките хвърлиха доста старания за равнене на резултата.

Тимът на Карлос Апарисио направи и мощно начало на третия гейм, само че силите му стигнаха за това. Българките по-късно преобладаваха на терена, завоюваха елементарно частта и се класираха за финала на шампионата.

Утре в 02:00 часа наше време България се изправя против Колумбия на финала, а два часа по-рано Пуерто Рико и Перу ще играят за третото място.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР