Женският национален отбор по волейбол попадна в трудна група за

...
Женският национален отбор по волейбол попадна в трудна група за
Коментари Харесай

Тежка група за българските националки на европейското по волейбол

Женският народен тим по волейбол попадна в сложна група за европейското състезание, което ще се организира от 23 август до 8 септември 2019 година в Турция, Полша, Италия и Словакия.

" Лъвиците " са в компанията на още 5 тима в първата фаза на шампионата. Тимовете на Турция, Сърбия, Франция, Финландия и Гърция ще спорят с българките за продължение на осминафиналите.

Първите четири тима не престават напред в разпределението на медалите, а град-домакин на мачовете от група " А " ще бъде турската столица Анкара.

В група " В " попаднаха тимовете на домакина Полша, Италия, Белгия, Украйна, Португалия и Словения. Срещите ще бъдат в полския град Лодз.

Жребият събра в група " С " съставите на домакина Унгария, Холандия, Хърватия, Азербайджан, Румъния и Естония. Мачовете ще се проведат в Будапеща.

В група " D " един против различен ще се изправят тимовете на домакина Словакия, Русия, Гурмания, Беларус, Испания и Швейцария. Срещите ще се играят в Братислава.

При положително класиране, българският отбор ще играе с някой от тимовете от група " С ".

Женският народен тим по волейбол има 3 медала от европейски шампионати. През 1981 година " лъвиците " стават шампионки на Стария континент под управлението на Васил Симов. Националките имат още 2 бронзови оценки - от 1979 и 2001 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР