Женският национален отбор по волейбол на Бразилия се класира за

...
Женският национален отбор по волейбол на Бразилия се класира за
Коментари Харесай

Бразилия удари Италия и е отново на финал на Световно след 12 години

Женският народен тим по волейбол на Бразилия се класира за първия си край на Световно състезание от 12 години насам, откакто надигра Италия с 3:1 гейма – в обособените елементи 25:23, 22:25, 26:24, 25:19 .
Бразилките ликуват след триумфа над италианките.
Първите три елементи на конфликта предложиха оспорвана игра, като Селесао завоюва третия гейм с 26:24 и това като че ли пречупи съпротивата на италианките, които изгубиха удобно четвъртата част с 19:25.

Най-резултатна за победителките бе капитанката Габриела Брага Гимараеш с 20 точки. Още четири волейболистки на Бразилия завършиха с двуцифрен точков актив, водени от Ана Каролина да Силва със 17 – Лорен Жералдо Тейшейра добави 14 пункта, а с по 11 приключиха Каролин де Оливейра Саад Гатас и Росамария Монтибелер. За Италия Паола Огечи Егону избухна с 30 точки, а 17 добави Мириам Фатиме Сила, само че напъните им се оказаха незадоволителни.

Така Бразилия ще спори за златото с настоящия първенец на планетата Сърбия, който се оправи със Съединени американски щати също с 3:1 гейма. Финалът е в събота, 15 октомври, от 21:00 часа българско време, а Италия и Съединени американски щати ще играят за третото място по-рано денем в 17:00 часа б.в. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР