Женският национален отбор по волейбол на България започва участието си

...
Женският национален отбор по волейбол на България започва участието си
Коментари Харесай

Пламен Стоилов: Готови сме да посрещнем мачовете от Лигата на нациите

Женският народен тим по волейбол на България стартира присъединяване си във Волейболната лига на нациите с домашен шампионат от група 2 в Русе (21-23 май). В " Монбат Арена " националките ни ще се изправят поредно против Япония, Белгия и Съединени американски щати. Кметът на Община Русе Пламен Стоилов даде особено изявление за идните волейболни страсти и гордостта по целия свят да се приказва с положително за Русе около семействата на международни волейболни конгреси.

Господин Стоилов, от 21 до 23 май Русе ще одобри нов влиятелен шампионат по волейбол, градът ще бъде хазаин в първата седмица на Волейболната лига на нациите - ще одобри женския народен тим на България и неговите съпернички от Съединени американски щати, Япония и Белгия. Какво значи това за града?

- Провеждането на влиятелни събития от подобен висок клас са извънредно преимущество за Русе, който ловко възстановява славата си на волейболен град през последните години. Градът ни ще бъде за повторно хазаин на конгрес от Лигата на нациите след дебюта си през 2017 година, когато се споделяше Световно Гран При. Вълнението към провеждането на идния шампионат е огромно. Доказахме се като отличен уредник на спортни конгреси и сме нетърпеливи да посрещнем мачовете на дамите от 21 до 23 май.
 Снимка 409821
Източник:

Русе към този момент впечатли международната волейболна общност с гостоприемството си по време на международното състезание по волейбол за мъже през 2018 година, когато одобри мачовете на международни сили като Бразилия и Франция дружно с Холандия, Канада, Египет и Китай. Колко значимо е, че около волейбола се приказва с положително за Русе по целия свят?

Миналата година фактически мина под знака на Световното състезание за мъже - посрещнахме едни от най-хубавите тимове в света. В Русе дойдоха хиляди посетители от страната и чужбина, а преимуществата са ясни - висок туристически приток, обилни доходи за локалната стопанска система и не на последно място - страхотна реклама за красивия ни град, който беше в полезрението на над 80 страни по света със 170 милиона фенове пред дребния екран. Много е скъп опитът, който трупаме около сходни събития от най-голям сан и с него дадохме сигурна поръчка, че сме подготвени да посрещаме още такива шампионати. Тук е мястото да благодаря за невижданата поддръжка на Българската Федерация по волейбол в лицето на президента Данчо Лазаров и вицепрезидента Любо Ганев. Те повярваха в Русе и дружно изградихме едно стабилно партньорство, учредено на другарство и на мотивация за развиването на спорта в града ни и разрастване на капацитета му да бъде сцена за спорт от международна големина. Получихме положителна противоположна връзка от участниците в шампионата, от техните треньори, от формалните ни посетители, и несъмнено - най-ценното самопризнание на русенци, които станаха съпричастни с този огромен празник и му се любуваха. Показахме, че с неизменност, доста часове труд и предпочитание можем да сбъдваме фантазии - това събитие ще се помни дълго и безспорно ще остане в спортната история на Русе.
 България отстъпи на Сърбия и във втората контрола
България отстъпи на Сърбия и във втората контрола

" Лъвиците " изгубиха с 1:3 гейма

За русенци - с изключение на развиването на локалния бизнес с влиятелните семейства на международни волейболни събития и някои забележими за окото усъвършенствания, най-много около международното състезание, остават и незабравими страсти...

- Събитието на годината беше придружено с богата стратегия и редица начинания, които започнаха още месеци преди старта - по време на Русенския карнавал стотици искащи се допряха до истинската купа на Световното, а рекламни пана украсиха целия град. В центъра позиционирахме галерия, показваща запаметяващи се моменти от дуели на националния ни тим с отборите, гостуващи в Русе за Световното състезание, а улица " Александровска " стана още по-цветна и красива с конфигурираните арт-пана под формата на сърца, също изобразяващи сюблимни спортни моменти. Обичаният от всички българи Владо Николов, русенецът Любо Ганев както и звездите от гостуващите тимове откриваха себе си във фотографиите и се снимаха за спомен пред тях при визитите си, споделяйки страсти в обществените мрежи. В седмицата на волейбола се организираха над 35 прояви с присъединяване на над 600 души като танците, песните и страстите на младежите от локални клубове се разгръщаха денем в разнообразни точки на града, директно преди всички волейболните срещи в " Арена Монбат ". Церемониите по разкриване и закриване на шампионата също бяха доста прочувствени, а стартът бе даден в наличието на министъра на младежта и спорта господин Красен Кралев. Неописуемо беше вълнението на десетки малчуганите от русенските детски градини, които бяха талисмани на всеки от гостуващите тимове и се срещнаха персонално с волейболните митове.

Горди ли са русенци, че бързо след завършването на залата започнахте да изграждате добро име на волейболен град?

- Градът ни има главното преимущество да разполага с една от най-модерните мултифункционални спортни зали в страната - " Арена Монбат ", която предлага съвършените условия за провеждането на събития и това постоянно се прави оценка от всички посетители и участници. През 2017 година Русе одобри Световното Гран При за дами и отзвукът беше извънредно позитивен, а националките ни към този момент избират залата и тук се усещат като вкъщи си поради топлото посрещане. Спортният имидж на Русе е още по-блестящ и с обстоятелството, че беше разгласен за европейски град на спорта за 2016 година. Освен това с поддръжката на Община Русе и бизнеса бе съживен волейболният клуб Дунав, който е част от Суперлигата, класира се на осмо място и взе участие в плейофите. Подкрепяме и децата, които се занимават интензивно с волейбол в русенските школи. Несъмнено решително си възвръщаме позициите на волейболен град - русенци го заслужават.

Ще ви забележим ли персонално в " Монбат Арена " да подкрепяте националките на България във Волейболната лига на нациите?

- Да. Ще бъда в залата. Горди сме, че градът ни все по-често участва във водещите събития в страната и съм убеден, че най-хубавото следва. Готови сме да посрещнем мачовете от Лигата на нациите и ще подкрепим нашите девойки. Русе е градът на свободния дух - имам вяра, че националните ни състезателки ще се заредят извънредно доста от вярната поддръжка на многочислените си почитатели и от цялостната атмосфера тук. Пожелавам им триумф!
 Силвано Пранди дава отмора на четирима титуляри на старта на
Силвано Пранди дава отмора на четирима титуляри на старта на " Лигата на нациите "

Цветан Соколов ще играе във финала на Шампионската лига в събота
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР