Женският национален отбор по волейбол на България, който е воден

...
Женският национален отбор по волейбол на България, който е воден
Коментари Харесай

Волейболистките ни с отличен старт на олимпийската квалификация

Женският народен тим по волейбол на България, който е воден от Иван Петков, стартира с победа на олимпийската подготовка в Шрийвпорт (САЩ). Националките ни надиграха Аржентина с 3:1 (24:26, 25:9, 25:18, 25:20) в първия си мач от и означиха отличен старт в шампионата.

Селекционерът Иван Петков заложи на следния стартов състав: Елица Василева, Мирослава Паскова, Гергана Димитрова, Мира Тодорова, Нася Димитрова, Лора Китипова, Жана Тодорова - либеро.

Родните представителки влязоха малко сковано в мача, а първият гейм на дуела бе най-оспорван. В началото аржентинките бързо поведоха с 5:1, само че нашите изравниха при 6:6. Двата отбора продължиха равностойно, като на няколко пъти си разменяха водачеството в резултата. Така българските девойки стигнаха до геймбол при 24:23. Аржентина, обаче, показва по-здрави нерви и в решителните моменти съумя да се наложи с 26:24.

Във втората част отборът на България излезе по напълно различен метод, сподели страхотния си капацитет и безусловно разгроми съперничките, като ги остави едвам на 9 точки.

До края на среща девойките на селекционера Иван Петков продължиха със своята доминация. Националките ни взимаха задатък, направляваха игра и завоюваха с разлика идващите две елементи на мача, а с това записаха и крайната победа, единствено с един изгубен гейм.

Реализатор за триумфа за България бе Елица Василева с 18 точки (4 блока, 1 ас и 33% успеваемост в атака). Мирослава Паскова домави 16 точки за триумфа (3 блока, 2 аса и 37% успеваемост в атака), а Гергана Димитрова завърши с 15 точки (3 аса и 36% успеваемост в атака).

За аржентинките с максимален актив бе Паула Низетич, която осъществя 16 точки (1 ас и 33% успеваемост в атака).

В другата среща от първия ден на шампионата волейбололистките на Съединени американски щати победиха Казахстан с 3:0 (25:17, 25:10, 25:10).

На 4 август българските "лъвици " ще излязат за втория си дуел в групата против домакините от Съединени американски щати, а във втората среща от деня отборът на Аржентина ще играе с Казахстан. Мачовете са надлежно от 01:00 и 04:00 часа българско време през нощта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР