Женският национален отбор по волейбол допусна очаквана загуба срещу олимпийския

...
Женският национален отбор по волейбол допусна очаквана загуба срещу олимпийския
Коментари Харесай

Олимпийските шампионки не дадоха гейм на България

Женският народен тим по волейбол позволи предстояща загуба против олимпийския първенец Съединени американски щати в Лигата на нациите (VNL). В първия си дуел от втората спортна седмица в Манила селекцията на Лоренцо Мичели не съумя да вземе даже гейм и отстъпи с 0:3 (-20, -22, -20).

Италианският треньор избра титулярен състав с разпределител и капитан Лора Китипова, диагонал Силвана Чаушева, посрещачи Мирослава Паскова и Александра Миланова, центрове Нася Димитрова и Мира Тодорова и либеро Жана Тодорова. От пейката в игра се появиха още Мария Йорданова, Петя Баракова, Борислава Съйкова и Ралица Василева.

Най-резултатна в нашия отбор стана Паскова с 14 т. (1 ас, 2 блока), Чаушева добави 9 т. (1 ас), а резервата Йорданова се включи с 8 т. (1 ас, 1 блок). За златните медалистки от игрите в Токио 2020 предишното лято Келси Робинсън заби 14 т. (1 ас), Даниел Кътино способства с 12 т. (2 блока), Хана Тап означи 11 т. (1 ас, 1 блок), а Хейли Уошингтън приключи с 10 т. (4 аса, 2 блока).

За България (1-4) това беше трето следващо и общо четвърто проваляне от началото на новия сезон в комерсиалния шампионат на интернационалната федерация (FIVB) и с актив от 2 т. отборът ни е заема 13-о място измежду 16 участници. Лидер е Япония (5-0) с 14 т., пред Съединени американски щати (4-1) с 12 т. и Тайланд (4-1) с 11 т.

Следващият дуел на националките ни от група 3 в столицата на Филипините е на следващия ден от 14:00 ч. българско време против японките.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР