Женският национален отбор по борба спечели приза за отбор на

...
Женският национален отбор по борба спечели приза за отбор на
Коментари Харесай

Женският национален отбор по борба и Петър Касабов са отбор и треньор №1 за месец април

Женският народен тим по битка завоюва наградата за тим на месец април. Наставникът им Петър Касабов пък беше избран за треньор на месеца.

За отличното си показване на европейското състезание в Букурещ и класирането на второ място в отборното класиране националният тим по битка получи 10 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуб " България " 20 спортни медии и редакции.
 Снимка 431959
Източник:

Българките завоюваха три оценки европейските игри в Минск, които завършиха преди броени дни.

" Има от какво да сме удовлетворени, има и неща, над които би трябвало да поработим. Със сигурност се получи доста добра инспекция за нас, от функционална, физическа и техническа позиция. Да, удовлетворен съм от физическото положение на девойките. Тренират на оптимални обороти и се готвят по допустимо най-хубавия метод. Ние слязохме от подоготвка на Белмекен, Европейските игри бяха чудесна подготовка за международното състезание, което е най-важното съревнование за нас. Искам там да спечелим медали и квоти за Токио. Във всички девойки ми хареса това, че даже и да не сме в топформа, сме в елита и в борбата за медалите. "

Другата седмица тимът отпътува за лагер във Варна, а по-късно се качва на Белмекен. В лагера ще се включи и Мария Оряшкова. " Тя към този момент 6 месеца се готви непрекъснато с тима - към този момент е една от нас. След като един състезател има предпочитание и дава всичко от себе си да се потвърди в различен спорт, за нас е огромно наслаждение и чест да бъде измежду нас ", показа Касабов.
 Снимка 431953
Източник:

Във Варна няма да бъдат Биляна Дудова и Елица Янкова, които към момента се възвръщат.

Касабов разясни пред репортерите, че първите 6 състезателки от международното състезание получават олимпийски квоти. След това предстоят континентални шампионати, в които единствено първите две състезателки получават квоти, а последният късмет е един международен шампионат, на който хазаин ще бъде София, в който единствено първите две в категория ще заловен последния трен за Токио.

Състезателките от националния тим също споделиха своите усещания от представянето си в Минск. Миглена Селишка съобщи, че е удовлетворена от извоювания бронзов орден. " Имах по-големи упования, само че медалът си е орден ".

Мими Христова показа, че е щастлива от сребърното отличие. " Много се веселя, че доближих до финала след сериозната контузия, която получих предходната година. Надявам се по-добре да боря на международното състезание "..Тайбе Юсеин не скри своето отчаяние от представянето си в Минск. " Не чаках, че ще се върна без орден. Но си взех поука и се надявам, че на международното състезание няма да позволи грешките, които направих на Европейските игри ".

София Георгиева акцентира, че е щастлива от спечелването на бронзовия орден и е още по-амбицирана да се показа чудесно и на международното състезание.

Евелина Николова, която се възвръща от травма, разясни, че ще направи всичко допустимо да взе участие сполучливо в олимпийската категория до 53 кг и да завоюва квота.

Помощник треньорите на националния тим Стоян Петков и М. Недков пожелаха на девойките да бъдат здрави, защото имат всички нужни физически и механически сили и умения, с цел да бъдат измежду най-хубавите в света.
 Снимка 431955
Източник:
 Снимка 431958
Източник:
 Петър Касабов пред ТОПСПОРТ: Ще наблегнем на техниката преди Световното състезание
Петър Касабов пред ТОПСПОРТ: Ще наблегнем на техниката преди Световното състезание

" Във физическо отношение девойките са доста добре готови "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР