Женският национален отбор на Италия, който е един от съперниците

...
Женският национален отбор на Италия, който е един от съперниците
Коментари Харесай

15 волейболистки на Италия продължават подготовка за Световното

Женският народен тим на Италия, който е един от противниците на България на идното Световно състезание в Япония (29 септември - 20 октомври), ще продължи подготовката си за Мондиала единствено с 15 волейболистки.

След мощния другарски шампионат " Рабобанк Супер Серии " в Холандия, на който " Скуадра адзура " приключи на 3-о място, селекционерът на отбора Давиде Мацанти е решил да продължи подготовката за Световното в олимпийския център " Джулио Онести " в Рим единствено с 15 състезателки, макар че по условие на Международната федерация (FIVB) трябваше да бъде разгласен уголемен лист от 22 волейболистки. В състава на Италия личат както доста млади девойки, по този начин и много опитни състезателки.

На тимът на Италия му следва присъединяване на още един мощен другарски шампионат в Турция от 23-и до 25-и август за Купа " Глория ", където ще играе против домакините, Русия и Азербайджан. След това италианките ще вземат присъединяване на обичайния шампионат в Монтрьо (4-9 септември), а директно преди заминаването си за Япония ще играят контроли против Холандия.

Италия ще стартира на Мондиал 2018 точно против България на 29 септември. Останалите тимове в Група В са Турция, Канада, Китай и Куба.

Съставът на Италия все още за Световното състезание:

Разпределителки:
Карлота Камби
Офелия Малинов

Диагонали:
Паола Егону
Серена Ортолани

Централни блокировачки:
Кристина Чирикела
Анна Данези
Сара Фахър
Марина Лубиан

Посрещачки:
Лучия Босети
Анастасия Гуера
Силвия Нуакалор
Елена Пиетрини
Мириам Сила

Либера:
Моника Де Дженаро
Беатриче Парокиале.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР