Женският национален отбор на България ще бъде в доста силна

...
Женският национален отбор на България ще бъде в доста силна
Коментари Харесай

България в силна компания на европейската олимпийска квалификация

Женският народен тим на България ще бъде в много мощна компания на идната европейска олимпийска подготовка, която ще се организира при започване на 2020 година. Това стана ясно след изиграването на всички мачове от междуконтиненталните квалификационни шампионати за Токио 2020 при дамите, които бяха през миналия уикенд.

Българските " лъвици " приключиха на второ място на шампионата в Група С в Шривпорт-Боссиер сити (САЩ) с 2 победи, 1 загуби и 7 точки. Така България не съумя да вземе виза за Олимпиадата в Токио 2020, откакто през вчерашния ден се бори до последно, само че отстъпиха трагично на домакините от Съединени американски щати с 2:3 гейма в пряк конфликт за първото място. По този метод българките ще имат още един късмет да се класират за Игрите, а точно от европейската олимпийска подготовка през януари 2020-а.

На този шампионат ще взе участие и мощния отбор на Турция, който не съумя да завоюва борбата с олимпийския първенец от Рио 2016 Китай и остана втори на шампионата в Група В, където бяха и тимовете на Германия и Чехия, които също играят на квалификацията. Компания ще им прави и европейския вицешампион от 2017 година Холандия, който остана втори след Италия в Група F, където игра и състава на Белгия. В битката за квота за Токио 2020 в зона Европа ще се включат и тимовете на Полша, изгубил борбата за виза със международния първенец Сърбия, и Азербайджан.

8-те европейски тима ще се борят за едно само място за Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Все още не се знае какъв ще бъде формата на европейска олимпийска подготовка и къде ще се организира. Единственото, което се знае е, че ще бъде през втората седмица на месец януари 2020-а.

Класираните тимове се за Европейската олимпийска подготовка за Токио 2020 при дамите:
Полша
Турция
Германия
Чехия
БЪЛГАРИЯ
Азербайджан
Белгия
Холандия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР