Женският национален отбор на България победи Ирландия с 4:1 победи

...
Женският национален отбор на България победи Ирландия с 4:1 победи
Коментари Харесай

Българските бадминтонистки потеглиха с успех на европейската квалификация в София

Женският народен тим на България победи Ирландия с 4:1 победи е първия си дуел от квалификациите за европейското отборно състезание, които ще се проведат от през днешния ден до неделя (7-10 декември) в столичната " Зала Европа ".

В дуелите на сингъл победи за страната ни записаха европейската шампионка за девойки Калояна Налбантова, която съкруши Рейчъл Дарах с 21:19, 21:10 за 35 минути, а в това време Гергана Павлова надделя Сиофра Флин с 21:11, 25:23 за 36 минути.

Единствената загуба за българките в конфликта пристигна в срещата на Христомира Поповска, която отстъпи на София Нобъл в трагичен дуел с 21:10, 19:21, 18:21 за час игра.

На двойки дами Мария Мицова и Калояна Налбантова завоюваха против Кейт Фрост и София Нобъл с 21:13, 21:15 за 30 минути, а трикратните европейски шампионки Стефани Стоева и Габриела Стоева нямаха проблеми против Сиофра Флин и Моя Райън и се постановиха а с 21:11, 21:10 за 27 минути.

Утрешният ден (8 декември) е почивен за отбора на България, а в събота (9 декември) ни следва двубой против Латвия и при нов триумф нашите девойки ще се класират за финала на пресявките, където биха се изправили против някой от тимовете от другия поток, където са Турция, Украйна и Гренландия.

За европейското отборно състезание, което ще се организира през месец февруари 2024-а година в Лодз, Полша ще се класира само спечелилият в квалификацията в София.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР