Женският национален отбор на България по волейбол записа първи успех

...
Женският национален отбор на България по волейбол записа първи успех
Коментари Харесай

Лъвиците записаха първа победа в последния си мач в Апелдорн

Женският народен тим на България по волейбол записа първи триумф в континенталната олимпийска квлаификация в Апелдорн, Нидерландия. " Лъвиците " се постановиха над Азербайджан с 3:1 (25:23, 25:19, 21:25, 25:22) в дуел от група А в зала " Омниспорт ". Волейболистките на Иван Петков са трети в таблицата с 3 точки (1 победа, 2 загуби), азерките са последни с 0 точки и 2 провали - преди изиграването на втория за деня мач сред домакините и Полша. При победа на Нидерландия над " Дружина Полска " с 3:0 гейма и победа на Азербайджан над полякините на следващия ден, родните представителки имат мижави късмет за класиране на полуфиналите.
В началото на първата част двата тима се движеха равностойно, след което българките оформиха добра преднина и си осигуриха успокоение. В основните моменти противникът единствено се приближи оптимално, само че не стигна до равнене. Вторият гейм започва под диктовката на съперничките. До средата му самодейността бе в техните ръце, само че последователно девойките на Иван Петков обърнаха резултата. В идващите минути те не срещнаха компликации и продължиха възходящата си линия. Третата част стартира равностойно, след което волейболистките на Васиф Талибов поведоха в резултата. Доминацията се резервира до край и пасивът бе понижен на 1:2 гейма. Играта на блок се оказа от значително значение за развоя на гейма. Азерките осъществиха 4 точки от този детайл, " лъвиците " три по-малко. Българските девойки демонстрираха по-добра игра в решителната четвърта част, като преобладаваха изцяло до 13:8. Съперничките им съумяха да ги настигнат, като вкараха конспирация, само че " лъвиците " още веднъж съумяха да излязат от обстановката и да се преборят за крайния триумф.
Най-резултатна бе Александра Миланова с 20 точки , 16 точки добави Гергана Димитрова. За съперника Йелизавета Самадова завърши с 23 точки (2 блокади) , 21 точки записа Полина Рахимова (2 аса) .
Утре (10 януари) Азербайджан среща Полша в 21:00 ч. в последния си мач от групата.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР