Женският мозък е с десет процента по-малък от мъжкия. Това

...
Женският мозък е с десет процента по-малък от мъжкия. Това
Коментари Харесай

Какво различава женския мозък от мъжкия

Женският мозък е с 10 % по-малък от мъжкия. Това обаче по никакъв метод не въздейства върху интелектуалните качества на нежните създания.

Мъжкият мозък понижава по-бързо с възрастта, в сравнение с женският.

За решаването на една и съща задача мъжете и дамите задействат разнообразни области на мозъка.

Когато един мъж се изгуби, той ще запомни посоката на придвижването и изминатото разстояние, а дамата ще помни обекти, по които се ориентира. Същото е и зад кормилото – мъжът помни пътя по смислите на дистанциите, а дамата помни витрините на магазините.

 Какво разграничава женския мозък от мъжкия

Жените постоянно запомнят всичко в елементи, до момента в който мъжът има потребност от една резюмираща мисъл.

Мъжете възприемат информацията по-бързо и по тази причина реакциите им са по-бързи спрямо женските. Жените могат да възприемат по едно и също време няколко осведомителни потока, до момента в който мъжете се нервират при такива обстановки.

Мъжете сае по-силни в точните науки, дамите – в филантропичните.

Жените са доста приказливи. Това е обвързвано с работата на центъра на удоволствията в мозъка. При прелестен диалог се задейства същата зона, която дава отговор и за оргазма.

Жените употребяват три пъти повече думи на ден, в сравнение с мъжете. При действие женският мозък се нагрява повече от мъжкия, защото се изгаря повече глюкоза.

Мъжете и дамите възприемат хумора по друг метод. Мъжете се интересуват дали финалът ще е занимателен, а дамите получават наслаждение от тънкия комизъм, езика на описа, а от финала получават по-голямо наслаждение от мъжете.

Мъжете възприемат речта благодарение на логиката и чуват това, което им се споделя, дамите включват интуицията и страстите си, по тази причина постоянно имат възприятието, че някой се пробва да им направи намек за нещо.

Жените се нервират, че мъжете не желаят да водят с тях дълги диалози, само че това се дължи на обстоятелството, че центъра за тирада при мъжете е по-слабо развъртян, в сравнение с при дамите.

Ако на пътя лежи футболна топка, мъжът ще я изрита, а дамата ще я подвигна. Всичко това е подбудено от разликите в мозъците им.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР