Женският маратон на Олимпиадата в Токио 2020 и всички състезания

...
Женският маратон на Олимпиадата в Токио 2020 и всички състезания
Коментари Харесай

Маратонът и спортното ходене бяха официално преместени в Сапоро

Женският маратон на Олимпиадата в Токио 2020 и всички надпревари по спортно вървене бяха промениени в програмата след спорното решение през октомври да реалокират дисциплините отвън столицата на 800 км северно в град Сапоро.

Организаторите на Токио 2020 оповестиха смяната в графика след диалози с Международния олимпийски комитет (МОК) и Световната лекоатлетическа федерация (ИААФ), с цел да понижат товара върху Националните олимпийски комитети и спортисти, пътуващи до северна Япония.

Това значи, че всички маратони и надпревари по спортно вървене ще се проведат в четири поредни дни, от 6-9 август, като маратонът при мъжете остава обичайно за последния ден от Игрите. И двата маратона ще стартират в 07:00 часа локално време (22:00 часа източно европейско време). Женският маратон бе в началото плануван за 2 август.

Припомняме, че МОК изненада уредниците на Летните олимпийски игри през октомври, обявайки, че маратонът, едно от най-престижните надпревари на всяка Олимпиада и изключително високоценена в Япония, ще се реалокира в северния японски град Сапоро, с цел да се избегне най-лошото от рисковите летни температури в Токио. Температурите в столицата през юли и август, когато градът ще одобри Игрите, постоянно надвишават 30% по Целзий с висока мокрота, което прибавя към дискомфорта. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР