Женският магнетизъм във властта е особено ценен във времена на

...
Женският магнетизъм във властта е особено ценен във времена на
Коментари Харесай

Диляна Ценова: Млада и зе

Женският магнетизъм във властта е изключително скъп във времена на рецесии, само че признанието на госпожица Бориславова за еуфорията след ареста на Борисов буди неразбиране дали 33-годишната дама е ходила на ваучър, концерт или на мач

ЖЕНАТА секссимвол е златен стандарт в огромните екшъни. Момичетата на Бонд, принцеса Лея, Салма Хайек в “Десперадо”… доста са. Без тях зрелището не е същото дори в “Бандата на Оушън” - най-голямото стълпотворение на неустоими мъже. Какво са Джордж Клуни, Брад Пит и Мат Деймън, в случай че я няма именитата “Хубава жена”? Скууу-кааа…

Естествено, и в политиката умишлено се ползва печелившата тактика с женския магнетизъм, изключително в интервали на рецесии, когато красивото лице укротява пристрастеностите повече от хиляди думи, засенчва тролските физиономии по върховете и отклонява вниманието от нелепостите на водачите.

В първите най-тегави години от демокрацията Лиана Панделиева и хубавото Наде придаваха сантиментален ореол на Съюз на демократичните сили, а червенокосата Илияна Йотова грееше като рубинена петолъчка от “Позитано” 20.

В мандата на царя Юлияна Дончева не слизаше от кориците, а депутатките на Симеон Сакскобургготски даже излязоха в календар. Благотворителен.

Да не приказваме пък за трите държавни управления на Борисов, в които женското начало бе на изключително висока респект. Затова и някак естествено се появи надарената млада юристка Лена Бориславова в комплицираната 4-партийна ръководеща коалиция.

На нея не ѝ се даде министерски пост, с цел да се слее с аморфното лице на властта и да потъне в бумащина, в противен случай – изведоха я най-отгоре, един до друг със симпатичния министър председател. Дали тя или някой различен, позволи една дребна неточност и за жал, през днешния ден, когато обединението се тресе от кавги, този пропуск коства цялото омагьосване на облика – не помниха да я научат да се усмихва.

Лена, специализирала в “Харвард”, видяна от “Форбс”, звезда на една от най-престижните адвокатски адвокатски фирми в България, тормози със сериозното си изражение, вместо да умилява с присъщ сексапил и неудържим разсъдък.

Недоумение разсъни в обществените мрежи признанието ѝ пред Би Ти Ви за нощта, в която арестуваха Борисов, Горанов и Арнаудова: “В моя умишлен живот аз не съм виждала такава всеобща еуфория и такова празнуване”.

Хората с съображение се питат: Това 33-годишно момиче на ваучър не е ли било? На концерт? На мач? Не се ли е влюбвало? Хич ли в нито една палавщина до момента не е взело участие, та изпада във върхова еуфория от ареста на един към този момент възрастен мъж?

Самият Борисов, еуфоричен по природа, не смее да каже обществено, че е поласкан от почитателите, които цяла нощ крещяха името му под прозорците на районното и единствено дето на ръце не го понесоха, когато излезе от тюрмата.

Да не приказваме, че политически е изцяло неправилно да се хвалиш с провалена пиар акция. Особено в случай че държиш на юридическия си престиж.

Съзнателно или поради пай фитил, Бориславова се забърква в недоразумения. През февруари, без доста да му мисли, излезе и разгласи, че е плащано на престъпно проявени да вземат участие в митингите на пожарникарите и служителите на реда. Наложи се Бойко Рашков да я опровергава и да се изяснява, че за различен митинг ставало дума. С искреност на камикадзе говорителката на Кирил Петков заяви, че ръководещите са съставили лист с изявления за корупция и стопански закононарушения от “Гугъл”. Facebook изпадна в такава истерична еуфория по-късно изявление, че чак Движение за права и свободи, в което възприятието за комизъм в никакъв случай не е било на високо равнище, размаха 8 папки с доказателства против олигарха Прокопиев, събрани от “Гугъл”.

Прокурорите също отнесоха от гнева на държавната дива. Обвини ги, че робуват на “стари навици”, тъй като не склоняват да разпитат обвинявания в 19 закононарушения дезертьор Васил Божков. Нарече профилираното правораздаване “удобна бухалка”, изобщо като круша раздруса клетата българска правосъдна власт. Рано е да се каже какъв брой изгоди и какъв брой негативи ще извлече Лена Бориславова от политическата си кариера.

Засега разтърсванията на властта унищожават ореола на секссимвола. Та тя даже не е на кон!
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР