Женският футболен клуб Локомотив Пловдив представи с кратко интервю своята

...
Женският футболен клуб Локомотив Пловдив представи с кратко интервю своята
Коментари Харесай

Кефалова: Обстановката в Локо не би могла да бъде по-добра

Женският футболен клуб Локомотив Пловдив показа с малко изявление своята състезателка Силвия Кефалова. Ето по какъв начин 18-годишната защитничка отговори на въпросите.

Здравей, Силвия, по какъв начин си? Как прекарваш времето си под карантина и най-много …без футбол?

Трудно е ние спортистите, които сме привикнали да не стопираме интензивността си, в един миг да стоим у дома и то с месец-два, само че се надявам скоро всичко да отмине, а аз през това време върша леки тренировки, изучавам, извозвам повече време със фамилията си.

Според теб прави ли се задоволително от БФС за женския футбол?

Може би има някакъв прогрес по отношение на това, което се прави за женския футбол в България, само че към момента изискванията за всички клубове не са такива, каквито би трябвало да бъдат, даже и най-малкото да имат подобаващ терен за подготовка, за публични мачове, екипи и така нататък

Имаш ли сложени цели, които искаш да постигнеш с клуба си?

Целите ги има целият клуб и управлението. Мисля, че ние като тим имаме цел да подобрим играта си и да се стремим да играем същински футбол.

Според теб на какво равнище са тренировките и ситуацията в Локомотив?

Нивото на тренировките е доста положително, тренировките са приятни, забавни и по едно и също време натоварващи. Обстановката в тима не би могла да бъде по-добра, всички ние сме едно семейство и това си проличава на всички места - на тренировки, на терена, по мачове, лагери и даже през свободното ни време.

На какво равнище бяхте преди да спрат тренировките?

Като цяло равнището на тима беше доста положително, имахме лагер и контроли малко преди да се случи всичко това и мисля, че всички положихме много старания да успеем да дадем най-хубавото от себе си, с цел да се подготвим за идващите мачове.

Разбираш ли се добре с твоите съотборнички и на какво мнение си ти за тях?

Момичетата в тима са положителни хора. Няма една, която би обърнала тил на друга или на самия тим, всички се поддържаме и на терена и отвън него. Мисля, че са страхотни и към този момент доста ми липсват.

През зимата Локомотив се укрепи с 6 нови девойки, какво ти е мнението за тях?

Доста положителни спортистки, от които можем да научим доста, раздават се, играят и са с огромен опит. Отборът бързо ги одобри и станахме още по-близки и сплотени. Мога да кажа, че се разбирам добре с тях и отвън терена, много са благи и занимателни.

Преди години ти мина в клуба от тима на ЖФК Берое. Какво те накара да го направиш в оня миг и дали съжаляваш?

Причината не е една, само че не скърбя!

Би ли предложила на други девойки, които играят в други тимове, да станат част от твоя екип?

Да.

Играеш на доста позиции по терена, само че къде ти е най-удобно?

След лагера, който мина и тренировките, които имахме, избирам да играя бек.

Искаш ли нещо да кажеш на екипа ти?

Искам да кажа, че доста ми липсват и се надявам скоро да се съберем още веднъж, да стартираме да упражняваме и да играем мачове.

И за последно какво би посъветвала почитателите с цел да се оправят с изолацията по време карантината?

Да извърнат повече внимание на фамилиите си и на самите тях. Забързаният живот, за който всички приказват в този момент е в застой и няма оправдания. Да бъдат търпеливи, до момента в който всичко това премине.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР