Женски скорци, които с храната са погълнали малки дози антидепресант,

...
Женски скорци, които с храната са погълнали малки дози антидепресант,
Коментари Харесай

Женските скорци на антидепресанти са по-малко привлекателни за мъжките

Женски скорци, които с храната са погълнали дребни дози антидепресант, притеглят по-малко мъжките екземпляри от типа, сочат резултатите от проучване, представени от Франс прес. В такива случаи ухажванията на мъжките екземпляри и песните им по адрес на женските са по-малко.

"Заключенията ни навеждат на мисълта, че излагането на антидепресант понижава атрактивността на женските екземпляри ", обявиха учени от университета в Йорк, Англия. Те изследвали държанието на мъжки скорци към женски екземпляри от типа, хранени с червеи и други безгръбначни, съдържащи следи от антидепресанта флуоксетин, прочут с комерсиалното наименование "Прозак ".

"Песента е значим детайл в процеса на съблазняване при птиците, употребен от мъжките екземпляри, с цел да ухажват женски, и от женските екземпляри, с цел да изберат мъжкаря, с който ще основат поколение - съобщи София Уитлок от университета. - Мъжките екземпляри пеят два пъти по-често и по-дълго по адрес на неприели антидепресант женски, в сравнение с по адрес на посестримите им, които са под резултата на дребни дози "Прозак ". " Освен това мъжките екземпляри станали по-агресивни към женските, които са погълнали дребни дози антидепресант.

"Това са първите индикации, че дребни концентрации антидепресант могат да смутят процеса на съблазняване при пойните птици ", означи Катрин Арнолд от екипа.

Резултатите от проучването са оповестени в Chemosphere.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР