Женски манастир в центъра на Киев бе поставен под карантина

...
Женски манастир в центъра на Киев бе поставен под карантина
Коментари Харесай

Женски манастир в Киев бе поставен под карантина

Женски манастир в центъра на Киев бе подложен под карантина и затворен за стерилизация, откакто там бе намерено огнище на заразяване с новия ковид, заяви през днешния ден кметът на украинската столица Виталий Кличко, представен от ТАСС.
26 монахини от Свято-Вознесенския Флоровски манастир на Украинската православна черква са дали позитивна проба за ковид. През последното денонощие в Киев са били открити общо 58 инфектирани. Двама души са умряли.
От началото на пандемията в украинската столица са били доказани 3043 случая на ковид. 654 от тези хора към този момент са оздравели, заяви още кметът на пред публицисти.
Миналата седмица бе вдигната карантината над три православни манастира в града, в това число Киевско-Печерската лавра.
Украинският министър на опазването на здравето Максим Степанов заяви през днешния ден за 340 нови инфектирани в страната през последното денонощие. Това е спад от близо 27,4 % на растежа на случаите по отношение на събота, когато са били открити 468. Общият брой на доказаните инфектирани с ковид в Украйна е достигнал 24 012.
През миналите 24 часа в страната са умряли 10 заболели от Ковид-19 при 12 през предходното денонощие. Общият брой на умрелите в Украйна от причиняваното от новия ковид заболяване към този момент е 718. 152 са оздравели, до момента в който предходният ден те са били 227.
Общият брой на възстановилите се в Украйна е 9690.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР