Женската тенис асоциация (WTA) ще приеме транссексуални играчи. Това заяви

...
Женската тенис асоциация (WTA) ще приеме транссексуални играчи. Това заяви
Коментари Харесай

Дават зелена светлина за трансджендъри в женския тенис

Женската тенис асоциация (WTA) ще одобри транссексуални играчи. Това съобщи изпълнителният шеф на асоциацията Стив Саймън.
 Обвиниха Мартина Навратилова в трансфобия
Той показа, че политиката на тура е съобразена със стандартите на Олимпийските игри, съгласно които транссексуални играчи могат да се състезават на професионално равнище, без да се подлагат на интервенция за смяна на пола заради високи равнища на тестостерон.

" WTA постоянно е била организация, която се учредена на правилото на приемане и обезпечаване на равни благоприятни условия ", съобщи Саймън.

" В момента нашата политика разрешава на транссексуални играчи да се състезават ", добави той. Срещу това има опозиция, като срещу присъединяване на родени като мъже измежду дамите се разгласи легендата Мартина Навратилова.

" Но ние почитаме всички отзиви. Тя желае казусът да бъде разискван, което аз намирам за заслужено ", приключи изпълнителният шеф.

Навратилова, носителка на 18 трофеи от Големия шлем, бе упрекната в трансфобия, откакто написа в колонка във вестник, че позволяването на мъже, които " вземат решение да стана дами да се състезават с дамите е безумно и непочтено ". По-късно тя се извини.

Тази седмица някогашната английска олимпийска шампионка в плуването Шарън Дейвис също изрази позицията си по отношение на транссексуалните спортисти, които желаят да се състезават при дамите.

" Вярвам, че има фундаментална разлика сред това като какъв се родиш и по какъв начин се идентифицираш полово. За да защитим женския спорт тези, които са мъже и са трансформирали пола си на дами, не би трябвало да се състезават измежду дамите ", сподели плувкинята. Едно е ясно - тематиката занапред ще бъде повдигана и решенията несъмнено ще са сложни за взимане.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР