Женската тенис асоциация (WТА) обмисля варианта за удължаване на сезон

...
Женската тенис асоциация (WТА) обмисля варианта за удължаване на сезон
Коментари Харесай

WТА обмисля варианта за удължаване на сезон 2020

Женската тенис асоциация (WТА) обмисля разновидността за удължение на сезон 2020 поради спирането, наложено от пандемията от ковид.

Кампанията беше спряна при започване на март, а мачове няма да се играят най-малко до 7 юни, като този интервал най-вероятно ще бъде продължен поради продължаващото бързо разпространяване на рисковата зараза в международен мащаб.

От замразяването на сезона страдат най-много тенисистките с по-задно класиране в международната класация, който нямат опция да вземат участие в шампионати и да генерират нужните им средства за прекарване.

“WТА работи с нашите уредници на шампионати за увеличение на опциите за в допълнение заплащане, когато сезонът бъде възобновен, като обмисляме актуалната акция от 44 седмици да бъде продължена и да бъдат включени още надпревари. Надяваме се да се завърнем на корта възмогно най-скоро. Но това ще стане, когато здравето и сигурността на тенисистките, почитателите и личния състав бъде изцяло обезпечена ", се споделя в известие на Женската тенис асоциация.

Шампионатът на WТА, с който се поставя завършек на сезона, е плануван за интервала 1-8 ноември, след което следва зимна пауза от към 10 седмици.

" В WТА изцяло осъзнаваме провокациите, пред които са изправени тенисистките, с които би трябвало да се оправят и милиони хора по света в тази невиждана обстановка. Желанието ни е да имаше метод за някакъв тип отплата, изключително за тези, които се нуждаят най-вече, само че WТА за жалост няма финансовия запас да помогне в това отношение. Професионалните тенисистки не са служителки на WТА, а вземат участие във всеки шампионат като самостоятелни състезателки и приходите им зависят от представянето на корта. Ясно е, че когато няма шампионати, те нямат опция да заработват средства, само че ситуацията сега е такова и ние не можем да помогнем ", се споделя още в позицията на WТА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР