Жените взимат кредити за образование, а мъжете за покупка на

...
Жените взимат кредити за образование, а мъжете за покупка на
Коментари Харесай

Мъжете взимат кредити за коли, жените за обучение

Жените взимат заеми за обучение, а мъжете за покупка на използвани коли. Това стана ясно по време на делова закуска с присъединяване на дами от междинния и едрия бизнес, на която се дискутираха трендовете в персоналното кредитиране, заяви специалистът в обществените връзки Ива Екимова, която беше измежду домакините на матинето.

Финансирането на ваканции измества заплащането на сметки в топ 10 на плановете, осъществени с потребителски заем - броят на заемите, изтеглени от българите за екскурзии и почивки е повишен близо три пъти спрямо интервала ноември 2016-април 2017. Интересната статистика беше показана от елитна френска кредитна институция за персонални финанси.

Според разбора на нейните специалисти, българите към този момент са подготвени да влагат по-големи суми за ремонт (между май и октомври до 3737 лева.), с цел да създадат домовете си по-модерни и по-уютни - сериозен знак, че виталният ни стандарт се покачва и последователно се приближава до европейските страни.

Сред задачите в топ 10 при взимането на заем попадат още пари в брой, покупки за обзавеждане, лекуване, фамилни тържества, учебни и академични такси.

От полемиката стана ясно, че мъжете сред 20 и 39 години аплайват по-често за потребителски заеми. Във възрастта 40-49 се следи релативно тъждество сред двата пола. След 50 години дамите водят - 57% от молбите за потребителски заеми са от представителките на нежния пол.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР