Жените в Европейския съюз все още печелят средно със 16,2

...
Жените в Европейския съюз все още печелят средно със 16,2
Коментари Харесай

Разликата в заплащането означава, че жените работят безплатно от 3 ноември

Жените в Европейския съюз към момента печелят приблизително със 16,2 % по-малко от мъжете. Тази година Денят на равното възнаграждение в Европейски Съюз се празнува на 3 ноември. С него се отбелязва моментът от годината, в който дамите алегорично престават да получават възнаграждение за своя труд до края на работната година за разлика от своите сътрудници мъже , до момента в който остават още 16 % от работната година, оповестяват от Европейската комисия.

" Жените и мъжете са равни. Това е една от фундаменталните полезности на Европейски Съюз. Но в действителност дамите към момента работят гратис в продължение на два месеца всяка година в съпоставяне със своите сътрудници мъже. Повече не можем да толерираме това състояние ", оповестиха заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс, комисар Мариан Тейсен и комисар Вера Йоурова.

Жените в Европа печелят със 16,2 % по-малко от мъжете . Тази разлика в заплащането е несправедлива освен по принцип, а и на процедура. Тя слага дамите в състояние на неустановеност по време на тяхната кариера и в още по-голяма степен след тяхното пенсиониране, като разлика в пенсиите на мъжете и дамите доближава 36,6 %.

През миналата година един от всеки трима европейци не е могъл да вземе отпуск по фамилни аргументи , а единствено четирима от всеки 10 мъже са взели (или имат намерение да вземат) наставнически отпуск. Това не е заслужено, нито стабилно, съгласно Европейска комисия.

Комисията вкара проект за деяние на Европейски Съюз по отношение на превъзмогването на разликата в заплащането на дамите и мъжете за интервала 2018 — 2019 година В проекта се дава приоритет на осем съществени области на деяние. Досега са били отпуснати 3,3 млн. евро за планове за битка със стандартите във връзка с професионалното насочване и избора на специалност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР