Жените в Европа печелят със 16,2% по-малко от мъжете, тази

...
Жените в Европа печелят със 16,2% по-малко от мъжете, тази
Коментари Харесай

ЕК: Жените в Европа печелят със 16,2% по-малко от мъжете, тази разлика ги поставя в положение на несигурност по време на тяхната кариера и след пенсиониране

Жените в Европа печелят със 16,2% по-малко от мъжете, тази разлика ги слага в състояние на неустановеност по време на тяхната кариера и след пенсиониране. Това се показва в изказване на първия заместник-председател Тимерманс и на членовете на Комисията Тейсен и Йоурова във връзка Деня на равното възнаграждение, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България, съобщи " Фокус ".
Тази година Денят на равното възнаграждение в Европейски Съюз се празнува на 3 ноември. С него се отбелязва моментът от годината, в който дамите алегорично престават да получават възнаграждение за своя труд до края на работната година за разлика от своите сътрудници мъже, до момента в който остават още 16% от работната година.
По мотив този ден първият заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс, комисар Мариан Тейсен и комисар Вера Йоурова обявиха: " Жените и мъжете са равни. Това е една от фундаменталните полезности на Европейски Съюз. Но в действителност дамите към момента работят гратис в продължение на два месеца всяка година в съпоставяне със своите сътрудници мъже. Повече не можем да толерираме това състояние ".
Жените в Европа печелят със 16,2% по-малко от мъжете. Тази разлика в заплащането е несправедлива освен по принцип, а и на процедура. Тя слага дамите в състояние на неустановеност по време на тяхната кариера и в още по-голяма степен след тяхното пенсиониране, като разлика в пенсиите на мъжете и дамите доближава 36,6%.
Въпреки че няма неотложно решение за превъзмогване на това неравноправие, съществуват способи за реализиране на съответни промени. Комисията показа редица оферти за справяне с този проблем на работното място и вкъщи. Наложително е те да бъдат доразвити от Европейския парламент и от страните членки в границите на Съвета предвид на постигането на съответни резултати, да вземем за пример като се подобрят правата на работещите родители и лицата, полагащи грижи, да вземат отпуск, с цел да се грижат за своите фамилии.
Нови данни, оповестени през днешния ден, акцентират смисъла на незабавното приемане на законодателството за равновесието сред професионалния и персоналния живот, показано от Европейската комисия. През миналата година един от всеки трима европейци не е могъл да вземе отпуск по фамилни аргументи, а единствено четирима от всеки 10 мъже са взели (или имат намерение да вземат) наставнически отпуск. Това не е заслужено, нито стабилно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР