Жените в Барселона могат да се къпят без горнища в

...
Жените в Барселона могат да се къпят без горнища в
Коментари Харесай

Жените в Барселона вече ще могат да плажуват голи

 Жените в Барселона могат да се къпят без горнища в общинските басейни. Това подсети на всички басейни в испанския град локалната община, заяви СиЕнЕн.

В множеството общински басейни това от дълго време е процедура, само че видно на някои места управлението е решило да забрани на дамите да са с голи гърди.

Това е провокирало деятелите от Mugrons Lliures, локална гражданска организация, да се оплачат в общината за дискриминация.

От общината са създали инспекция и вследствие на нея са изпратили до управата на всеки общински басейн увещание, че би трябвало да подсигуряват равенството и да не стопират дамите, които желаят да си смъкват горнището.

Говорителка на общинския съвет изяснява пред СиЕнЕн, че няма предписание, което дефинира какво хората могат или не могат да облекат в общинските басейни - само че дискриминирането на база на пола е неразрешена. А щом мъжете могат да вървят с открити гърди, значи и дамите имат това право.

Барселона е известна туристическа дестинация през цялата година, само че 5-километровият плаж е изключително прелъстителен през лятото. Често обаче е претъпкан и локалните употребяват общинските басейни. На плажа, както на множеството европейски брегове, свалянето на горнището е изцяло обикновено. В града има и два нудистки плажа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР