Жените, униформени и цивилни, заемат централно място в усилията за

...
Жените, униформени и цивилни, заемат централно място в усилията за
Коментари Харесай

Смелите жени, които бранят границите на Украйна

Жените, униформени и цивилни, заемат централно място в напъните за противопоставяне на съветската експанзия от 2014 година насам, когато Москва реши да анексира Крим. Към днешна дата дамите съставляват съвсем 10% от украинските въоръжени сили, служат дружно с мъжете на бойни позиции и имат „ равни права “ с сътрудниците си от мъжки пол според закон от 2018 година

От 2019 година те имат право да учат във военни колежи, с цел да могат да се борят за по-високи звания.

Отминаха дните, когато една жена ръководи ракетна установка, само че в документите е вписана като доктор, тъй като разпоредбите от руската епоха не разрешавали на дамата да заема позиции, които биха могли да компрометират репродуктивното ѝ здраве.

Традиционните правила за пола в Украйна бяха мощно разтърсени с помощта на младите дами, които се оказваха в епицентъра на заплахата, постоянно като доброволци. Толкова доста, че даже ветерани от Световните войни излязоха с искане за самопризнание и поддръжка на дамите, които служат.

Конфликтите в Източна Украйна, които ескалираха през последните дни, принудиха към 1,5 милиона дами да изоставен домовете си, с цел да бъдат на фронтовата линия. Армията на Украйна даде на дамите право да се борят на бойни позиции през 2016г. Промяната в политиката пристигна с помощта на напъните за лобиране на дами ветерани като Олена Билозерска, снайперистка, която служи като доброволец в доста от горещите точки на Източна Украйна сред 2014 и 2016 година Към днешна тя още веднъж е на фронтовата линия.
ТЕМА преди 9 минути 191 преди 11 минути 370 преди 19 минути 526
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР