Жените са влюбени в него, мъжете се съревновават за вниманието

...
Жените са влюбени в него, мъжете се съревновават за вниманието
Коментари Харесай

Хю Джакман присвоява $15 млн. от училищната система - slava.bg

Жените са влюбени в него, мъжете се съревновават за вниманието му. Ученици и родители му се покланят, до момента в който с нарцистична усмивка той отмъква 15 милиона $ от просветителната система. Това е Хю Джакман в новия си филм „ Лошо обучение “ (Bad Education).

Въпреки че още в първата сцена фенът схваща, че под харизмата на героя му – лекар Франк Тасоун, се крие изгнило възприятие за непълноценност, чарът му съумява да стопи сърцата даже на скептиците.

Сюжетът на „ Лошо обучение “ е въодушевен от действителните събития случили се в учебно заведение Розлин в Лонг Айлънд при започване на века. Доктор Тасоун – някогашен преподавател, чиито качества евентуално можеха да го изстрелят нависоко, в случай че бе избрал да преследва политическа кариера, работи в администрацията на оборотното школо, а главната му задача на хартия е да помогне на допустимо максимален брой възпитаници да влязат в влиятелни университети.

Не, не става дума за предистория на абсурда, поради който обезверената брачна половинка Фелисити Хъфман лежа две седмици в пандиза. По подигравка на ориста историята за просветителната система в Лонг Айлънд демонстрира извънредно малко от образованието в учебно заведение. „ Лошо обучение “ даже не се занимава с тази тематика. Вместо това концентрира напъните си върху това да покаже на фена по какъв начин една усмивка и бърз разум могат да се окажат извънредно огромни оръжия, когато са употребявани вярно. Дотолкова, че даже и десетки души да са ставали очевидци на закононарушенията на Тасоун в продължение на години, никой даже не е поставял под подозрение искреността на изпечения нарцисист.

Скъпите костюми, пластичните интервенции, козметиката и младото гадже се оказват фасада на постоянно търсещия внимание Тасоун. Докато чака с неспокойствие гласуването на новия бюджет на учебното заведение, той в действителност пада жертва на личния си сексапил.

И въпреки че той самият да не го осъзнава, преди да е прекомерно късно, режисьорът Кори Финли разобличава имиджа му безусловно в първата сцена от кино лентата – до момента в който представител чете достиженията на школото, обичаният лекар е ангажиран да скубе косми от носа си в тоалетната.

„ Лошо обучение “ е специфичен план за Хю Джакман. Актьорът се оправя с финес с амбивалентната си роля на педагог и социопат. Той грее на екрана в съвсем 90% от екранното време – факт, който не натежава, а даже в противен случай – усилва позитивите на заглавието макар многото му герои и от време на време наивните подиуми.

Самият Джакман има общо с героя си. Подобно на Тасоун, той също е някогашен преподавател по британска литература. Не сходното CV обаче го предизвика да поеме ролята. „ Героят и това, че този филм ми даде опцията да направя нещо друго, нещо, което публиката няма да чака с толкоз доста обрати – това ме въвлече в плана. Удивен съм от човешката природа. Това е неповторима история за човек с висок статус в обществото, който се самозабравя и някак си той и 26 други души, които отиват в пандиза, съумяват да се убедят, че това, което вършат е обикновено. Как се случва това? Как се построява тази неистина? “, споделя австралийската звезда пред The Daily Beast.

Превъплъщението му в „ Лошо обучение “ накара и значително критици оттатък Океана да бележит, че точно тази роля би могла да го нарежда на радара на оскарите.

Филмът направи международната си премиера на кинофестивала в Торонто. Широкото му разпространяване обаче – без значение от събитията към COVID-19, потегли по стрийминг платформата на HBO. Факт, който непосредствено лишава Джакман от какъвто и да е късмет за „ Оскар “ макар страхотното му осъществяване и променения правилник от страна на Американската кино академия.

Припомняме, че поради международната пандемия институцията разреши на филми, които са достигнали до публиката посредством стрийминг също да се състезават за премиите следващата година. Задължително изискване е обаче продуцентите да са имали въпреки всичко подписани контракти за в началото разпространяване на огромен екран. Нещо, с което „ Лошо обучение “ не може да се похвали.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР